Redactia.ro
Home » Știri » Finlanda vrea să adere la NATO! Putin: Extinderea NATO spre est reprezintă o amenințare pentru securitatea Rusiei

Finlanda vrea să adere la NATO! Putin: Extinderea NATO spre est reprezintă o amenințare pentru securitatea Rusiei

În timp ce președintele rus Vladimir Putin spune că extinderea NATO spre est reprezintă o amenințare pentru securitatea Rusiei, Finlanda vrea să adere la NATO. Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, a declarat că țara va lua o decizie privind cererea de aderare la NATO până la sfârșitul primăverii.

Finlanda vrea să adere la NATO, în ciuda avertismentelor lui Vladimir Putin

În același timp, oficialii ruși au avertizat cu privire la potențialele represalii, sub formă de consecințe militare și politice, în cazul în care Finlanda și Suedia aderă la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Preşedintele Finlandei: Nu mai este nevoie de un referendum pe tema aderării la NATO

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, nu mai consideră oportună organizarea unui referendum sau a unui sondaj de opinie oficial pe tema aderării ţării sale la NATO, deoarece este deja clar că majoritatea populaţiei este pentru aderarea statului scandinav la alianţa nord-atlantică, transmite agenția dpa, citată de Agerpres.

Totuşi, președintele Niinisto a subliniat că este important pentru Finlanda să se coordoneze cu Suedia în această chestiune şi ca cele două ţări să ajungă la aceeaşi concluzie.

62% dintre finlandezi sunt în favoarea aderării ţării lor la NATO

Potrivit unor sondaje de opinie recente, 62% dintre finlandezi ar fi în favoarea aderării ţării lor la NATO. O dezbatere pe aceeaşi temă are loc şi în Suedia. Acolo, totuşi, guvernul este în continuare împotriva aderării, scrie dpa.

Finlanda şi Suedia nu sunt ţări membre ale NATO, dar sunt parteneri apropiaţi ai alianţei militare.

Vladimir Putin: extinderea NATO spre est reprezintă o amenințare pentru securitatea Rusiei

Putin a citat extinderea alianței ca parte a justificării sale pentru lansarea „operației sale militare speciale” în Ucraina pe 24 februarie. Atacul Moscovei în Ucraina vecină nu a lăsat Finlanda de ales decât să-și reexamineze politica de securitate, a spus prim-ministrul Finlandei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: