Redactia.ro
Home » Homepage » Firea, anunțul de ultimă oră despre taxa OXIGEN. Ce trebuie să știe șoferii bucureșteni

Firea, anunțul de ultimă oră despre taxa OXIGEN. Ce trebuie să știe șoferii bucureșteni

GALERIE FOTO (2) oxigen

Taxa Oxigen se amână pentru luna martie 2020. Gabriela Firea a anunțat că în ianuarie și februarie 2020, măsurile se vor axa pe informarea cetăţenilor.

Taxa „Oxigen” pentru accesul cu maşina şi circulaţia pe drumurile publice în Bucureşti trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, potrivit Romania TV. Potrivit proiectului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 vor plăti vigneta „Oxigen” de acces şi circulaţie în Bucureşti.

Taxa Oxigen pentru maşinile Euro 4 va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021.

Gabriela Firea, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Taxa „Oxigen”

Hotărârea prevede ca din 2020, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizata mai mică de 5 tone pe arterele din Bucureşti este restricționat zilnic, ‪de luni pană vineri, cu exceptia sărbatorilor legale, în intervalul ‪07:00-22:00, după cum urmează:

– pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2, accesul este interzis în Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), fiind permis pentru restul arterelor din municipiul Bucureşti numai în urma achiziționării unei viniete electronice Oxigen

Firea vrea să pună o taxă scandaloasă pe mașinile din București

– pentru cele cu norma de poluare Euro 3 și Euro 4, accesul este permis pe toate strazile municipiului Bucureşti numai în urma achiziționării unei viniete electronice Oxigen. ATENŢIE!!! Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta de la 1 ianuarie 2021.

Potrivit unui amendament propus de ALDE și aprobat în CGMB, mașinile non euro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în București din 2022, iar pentru autoturismele Euro 3 restricția este valabilă din 2024.

Pentru mașinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 – 5 lei pe zi.

Vezi mai jos noile tarife propuse de primarul Gabriela Firea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: