Redactia.ro
Home » Monden » Fiul lui Leo Iorga face dezvăluiri! Ce a aflat regretatul artist cu 2 ore înainte să moară

Fiul lui Leo Iorga face dezvăluiri! Ce a aflat regretatul artist cu 2 ore înainte să moară

Fiul lui Leo Iorga face dezvăluiri! Ce a aflat regretatul artist cu 2 ore înainte să moară

Fiul lui Leo Iorga face dezvăluiri! Pe 2 noiembrie se împlinesc doi ani de când Leo Iorga a încetat din viață. Iată ce a aflat regretatul artist cu 2 ore înainte să moară!

Fiul lui Leo Iorga face dezvăluiri! Ce a aflat regretatul artist cu 2 ore înainte să moară

Leo Iorga a luptat enorm să trăiască, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A trecut prin cinci operații, prin tratamente dureroase și ședințe de chimioterapie. Cu ajutorul medicilor și al familiei, a reușit să păcălească moartea aproape opt ani. Inima lui a încetat însă să mai bată pe 2 noiembrie 2019. Artistul a murit pe un pat de spital, înconjurat de cei dragi, de soție și de cei doi fii ai lui, Edy și Paul.

”Vom face un parastas, în funcție de ce restricții vor fi, cred că vom da niște bani la o mănăstire pentru a pregăti o masă caldă pentru copiii sărmani”, a spus Edy Iorga, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Edy Iorga susține că tatăl său își pregătise chiar și locul de înmormântare. Artistul și-a ales singur groapa unde avea să-și doarmă somnul de veci, la Cimitirul Bellu, din București.

”El și-a ales groapa, a vrut să vină cu mama la masa negocierilor, se întâmpla asta în anul morții lui. Numai că nu i-a plăcut groapa de pe Aleea Artiștilor, a spus că acolo este prea mare înghesuială, că sunt morminte chiar și pe alee, așa că a ales o groapă de pe Aleea Scriitorilor, lângă mormintele lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale și Mihail Sadoveanu. A cumpărat acolo o parcelă, apoi s-a tot interesat de lucrări. Ca o coincidență stranie, tata n-a plecat, n-a murit, până când nu a fost sigur că locul de veci este terminat. A murit la două ore după ce a aflat că e gata cavoul”, a mai spus fiul artistului.

”Scena a fost viața lui”

Înainte de a muri, Leo Iorga reușise, cu ultimele puteri, să ajungă pe scenă, la spectacolul din 20 septembrie 2019, de la Arenele Romane, pentru a-și lua adio de la fani. A fost adus pe scenă în scaunul cu rotile și a interpretat, cu greu, versurile. I-au fost alături, la acest eveniment emoționant, copiii și soția. Publicul l-a susținut la refren, Leo având vocea aproape stinsă, din cauza bolii necruțătoare.

”Tata a fost fericit că publicul l-a aplaudat, că a cântat cu el. Atunci am plecat de la spital, pentru câteva ore, el de fapt era internat. Nu mai mânca, uneori nu știu nici dacă ne recunoștea. Ne-a iubit foarte mult, iar scena a fost viața lui. Păstrăm și acum geaca lui de piele pe care a purtat-o la ultimul recital”, a mai povestit Edy Iorga, în alt interviu pentru playtech.ro.

Edy Iorga este convins că tatăl lui îi veghează de acolo, de Sus, mai ales după ce a trecut printr-o experiență care i-a dat fiori reci: ”Am avut acum câteva luni un necaz, nu mai aveam bani nici pentru chirie căci, la vreme de pandemie, firma mea de efecte pirotehnice nu produce din lipsă de evenimente. Și mă tot gândeam de unde să fac rost de o sumă cu care să acopăr și utilitățile casei. La un moment dat, m-a sunat fratele meu mai mic, Paul, și m-a întrebat dacă am verificat contul în care tatăl meu primea bani din drepturile de autor. Când am verificat, am găsit în jur de 1.000 de lei, exact suma de care aveam nevoie. M-am uitat spre Cer și am zâmbit. M-a ajutat cu bani, de dincolo de moarte. Cu siguranță, cei dragi ne veghează”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: