Redactia.ro
Home » Sport » Fiul lui Marian Drăgulescu îi calcă pe urme! Richard, medalie de bronz

Fiul lui Marian Drăgulescu îi calcă pe urme! Richard, medalie de bronz

Marian Drăgulescu, medalie, fiu Marian Drăgulescu

Moment unic pentru Marian Drăgulescu. Richard i-a făcut cea mai mare bucurie tatălui său. Puștiul de 13 ani a moștenit pasiunea pentru gimnastică a campionului olimpic. În acest week-end, la Campionatul Național de Gimnastică, acesta a luat medalia de bronz la sol.

Pentru prima dată, Marian Drăgulescu și fiul său au concurat la aceeași competiție. Cel mai longeviv gimnast român are cu ce se mândri. Fiul său în vârstă de 13 ani, Richard a urcat pe podium la unul dintre aparatele preferate ale tatălui său, solul. Marian Drăgulescu este cvadruplu campion mondial la această probă. Puștiul a primit nota 11,75 în concursul juniorilor 2. La cal a terminat pe poziția a 5-a, la inele și sărituri pe 6, în timp ce la paralele și bară a încheiat competiția de la Ploiești pe 8. La individual compus a obținut poziția a 6-a. Richard Drăgulescu este legitimat la Clubul Sportiv Școlar Reșița.

“Nu mi-am imaginat vreodată să mai fac atât de mult timp gimnastică, astfel încât să concurez la aceeași competiție cu Richie. Mă bucur, e ceva inedit. L-am urmărit astăzi, poate să fie și mai ambițios, are și el mult de muncă pentru a deveni mai bun”, a spus Marian Drăgulescu.

Și mama lui Richard, Larisa a avut un mesaj pentru fiul său.

“Bravo inimioara mea”, i-a transmis Larisa, fiulei ei.

Marian Drăgulescu cel mai longeviv gimnast român

Marian Drăgulescu a vrut de mai multe ori să renunțe la sportul care l-a consacrat, dar de fiecare dată s-a răzgândit. Mai mult, la aproape 40 de ani, “Marocanul” s-a calificat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc anul viitor, după ce au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai titrat gimnast român a participat până acum la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000), Atena (2004), Beijing (2008) și Rio de Janeiro (2016).

Cum a debutat în gimnastică

“Marocanul” a început să practice gimnastica în 1998. Atunci avea doar 7 ani.
A fost legitimat la Clubul Sportiv Dinamo București, unde s-a pregătit cu antrenorul Dănuț Grecu. În anul 2000 a devenit primul român care a luat o medalie la individual compus. Bronz, la Campionatele Europene de la Bremen. În 2001 a cucerit două titluri mondiale, la sol și sărituri, la Campionatele Mondiale de la Gent. Un an mai târziu și-a anunțat retragerea, dar a revenit după câteva luni. Au urmat Campionatele Europene din 2004, unde a câștigat patru medalii de aur. În același an la Olimpiada de la Atena, a câștigat medalia de argint la sol și medalia de bronz la sărituri. Cu echipa a luat un alt bronz. Apoi a mers la Campionatele Mondiale de la Melbourne, unde a luat aurul la sărituri. S-a retras din nou în 2009, dar a revenit după doi ani. Pentru că nu a prins echipa olimpică nu a mai practicat un timp, devenind profesor. A revenit din nou și la mai luat un argint la CM de la Glasgow, și astfel și-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016). În 2017, Marian Drăgulescu a devenit gimnastul român cu cele mai multe medalii câștigate la Campionatele Europene, 10.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: