Redactia.ro
Home » Știri » Fiul primarului din Caracal a plătit o AVERE ca să scoată „din joc” un mare rival. Ce afaceri controlează acesta

Fiul primarului din Caracal a plătit o AVERE ca să scoată „din joc” un mare rival. Ce afaceri controlează acesta

Risc persistent al unei noi explozii la Crevedia! Noi detalii din anchetă

Ionuț Doldurea, proprietarul fostei stații GPL de la Crevedia, care a explodat pe data de 26 august 2023, pare a fi un prosper om de afaceri. El a reuşit să dea o lovitură de proporții pe piața comercianților independenți de carburanți din România.

Fiul primarului din Caracal a cheltuit o sumă uriașă pentru a-și scoate din joc unul dintre concurenți, preluând cu totul compania și activele acesteia.

Mai exact, firma Fagas SRL, deținută de Ionuţ Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stângă (49%) a preluat toate părțile sociale ale companiei Rombeer Crângașu SRL, deținută de Crîngașu Gabriel Mihai. Afacerea s-a concretizat în jurul sumei de 10 miliaone de euro.

Are 46 de staţii GPL

Flagas deține în portofoliu alte 28 de stații GPL (6 în Brașov, 2 în Dâmbovița, 2 în Giurgiu, 5 în Iași, 3 în Ilfov, 4 în Teleroman și câte una în Vaslui, Călărași, Ialomița, Olt, Botoșani și Vrancea).

În acest moment, fiul primarului din Caracal a ajuns la 46 de stații GPL, situate în 13 județe din România, la care lucrează peste 220 de angajați, doar pentru cele două firme.

Paul Stănescu s-a dezis de primarul din Caracal

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, sâmbătă, la începutul ședinței Consiliului Politic Național al partidului că nu are nicio legătură cu familia primarului din Caracal, Marian Doldurea.

Legătura este una politică între cei doi, a spus social-democratul, chiar el fiind cel care i-a propus lui Doldurea să candideze din partea PSD. Și tot Paul Stănescu este cel care i-a recomandat să se suspende din partid, până la clarificarea situației.

Paul Stănescu se delimitează de familia Doldurea și de afacerile acesteia și afirmă că, din câte cunoaște, nici Marian Doldurea nu vorbea des cu fiul său.

Cum s-au produs exploziile de la Crevedia

Expertul bulgar Svetoslav Bencev de la Asociaţia Bulgară de Petrol şi Gaze a comentat incidentul de la Crevedia, în emisiunea „Bulgaria, Europa şi lumea în atenţie”, transmisă de postul de radio Focus.

„Incidentul din România s-a petrecut când GPL a fost transferat dintr-o cisternă într-alta, lucru care nu trebuie să se întâmple.

Nici în Bulgaria nu se procedează astfel şi practic este absolut interzis, tocmai din cauza acestui potenţial risc existent şi daunelor foarte grave.

De obicei, astfel de riscuri se asumă atunci când există un beneficiu financiar. În acest caz, nu pot spune dacă a existat (un astfel de beneficiu, n.r.), dar în Bulgaria, cu mulţi ani în urmă, a fost depistat un caz similar, în care se făcea transfer dintr-un camion în altul. Staţia respectivă a fost închisă.

Transferul de combustibil dintr-un camion în altul nu era contabilizat de sistemul de control fiscal al Agenţiei Naţionale de Venituri şi, în consecinţă, TVA-ul putea fi evazionat. Factorul principal este financiar”, a comentat Bencev.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: