Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu a anunțat ziua când vom reveni la normalitate. Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de masca de protecție

Florin Cîțu a anunțat ziua când vom reveni la normalitate. Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de masca de protecție

Florin Cîțu a anunțat ziua când vom reveni la normalitate

Florin Cîțu a anunțat ziua când vom reveni la normalitate. Premierul României a vorbit vineri, în fața Palatului Victoria despre data în care restricțiile ar putea fi relaxate, dar și despre momentul în care românii vor renunța la masca de protecție. Conform acestuia, 10 august ar putea fi ziua în care măsurile impuse de autorități ar putea fi ridicate.

Florin Cîțu a anunțat ziua când vom reveni la normalitate. Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de masca de protecție

Florin Cîțu a anunțat ziua când vom reveni la normalitate. Prim-ministrul țării, Florin Cîțu a continuat să vină cu previziuni optimiste legate de pandemia de coronavirus, Vineri, la intrarea în Palatul Victoriei, premierul a declarat că lucrurile vor reveni la normal în următoarele luni, menționând și o posibilă dată a ridicării restricțiilor.„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul.

Florin Cîțu a postat și pe Facebook un mesaj cu mai multe detalii despre momentul în care s-ar putea renunța la masca de protecție. Potrivit acestuia, românii ar putea scăpa de masca după ce se vor vaccina aproximativ 10 milioane de persoane. „Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine:- până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, a scris Florin Cîţu, vineri pe Facebook.

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat pe 5 aprilie consitutirea unui comitet interministerial pentru revenirea țării la normalitate la 1 iunie 2021. „Vă dau două orizonturi, 1 iunie – cu 5 milioane de persoane vaccinate, adică aproape 35% din populație, și finalul lunii iulie – când o să avem 10 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă 70% și atunci o să putem să vorbim de o relaxare și mai mare”, a spus miercuri Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre carantinarea României

În urmă cu câteva zile, premierul țării a declarat că în următoarele săptămânu nu o să aibă loc un lockdown general. Cîțu a subliniat acest lucru, după ce secretarul de stat Andreea Moldovan a vorbit despre posibilitatea unei carantinări generale a țării. „Am avut o discutie cu doamna secretar de stat. Vă dădea un exemplu teoretic. Nu era o propunere in acest sens. Nu luam in calcul o noua carantinare, eu m-am opus din primul moment.

Nu va exista in Romania un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Vrem să mergem în direcţia relaxării până la 1 iunie. Relaxarea poate avea loc doar dacă ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu.Andreea Moldovan a declarat că își dorește o carantinare pentru două săptămâni, ca numărul cazurilor de infectări cu COVID19, să scadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: