Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu a fost în vizită la Institutul Matei Balș! ”Vinovații vor suporta consecințele”

Florin Cîțu a fost în vizită la Institutul Matei Balș! ”Vinovații vor suporta consecințele”

Premierul României, Florin Cîțu, a fost în vizită la Institutul Matei Balș la o zi de la tragedie. În urma deplasării, acesa a postat pe pagina de Facebook un mesaj pentru cetățeni. 

Florin Cîțu a fost în vizită la Institutul Matei Balș

Florin Cîțu a fost sâmbătă la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” pentru a verifica dacă ancheta decurge cunform planului. Acesta a postat pa pagina lui de Facebook un mesaj în care le-a explicat cetățenilor că cei vinovați nu vor scăpa nepedepsiți.

Florin Cîțu a fost în vizită la Institutul Matei Balș! Premierul anunță să va introduce criterii de performanță în instituțiile publice, care să justifice salariile mari din sectorul bugetar, și promite că vinovații pentru incendiu vor plăti.

”Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului.

Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce. Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a scris Florin Cîțu e Facebook.

Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș.

Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic…

Publicată de Florin Cîţu pe Sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Klaus Iohannis, primele declarații după incendiu

Președintele Klaus Iohannis a vineri la Institutul “Matei Balş” din Capitală, unde cinci oameni și-au pierdut viața în urma incendiului devastator de vineri dimineață. Șeful statului a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a declarat că astăzi este o zi tristă.

O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și până în momentul de față am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, s-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute a fost stins focul, însă din păcate pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine”, a declarat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: