Redactia.ro
Home » Homepage » Florin Cîțu, primele declarații după tragedia de la Matei Balș: ”Așa nu mai merge, faceți-vă treaba sau plecați acasă”

Florin Cîțu, primele declarații după tragedia de la Matei Balș: ”Așa nu mai merge, faceți-vă treaba sau plecați acasă”

Premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații la locul tragediei de la Institutul ”Matei Balș”din Capitală, unde cinci persoane și-au pierdut viața. Premierul a declarat că acest tragic incident este rezultatul lipsei de investiții și al modului în care sunt făcute controalele în spitalele din București și a transmis un mesaj dur către angajații din administrația publică. 

”Așa nu mai merge, faceți-vă treaba sau plecați acasă!”

Premierul Florin Cîțu a transmis un avertisment dur angajaților care aveau atribuții cu privire la controalele din unitățile medicale.

Metehnele sistemului de sănătate și-au făcut prezența și azi în această tragedie. Deși au fost alocate resurse importante, doar în 2020, 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte au fost alocați investițiilor.

E momentul să înțelegem că nu putem merge așa mai departe, nu putem cheltui 95% din resurse doar pentru salarii și sporuri! Pe lângă aspectul penal, e și o echipă – corpul de control care va prezenta un raport –  avem unul preliminar, aștept concluziile finale. Nu am învățat nimic din experiența de anul trecut. Așa nu mai merge! Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătate, inspecțiile de sănătate, inspecțiile de control, le spun: ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă! Fiecare angajat să își facă treaba pentru care e plătit! E pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, premierul a descris intervenția pompierilor ca fiind una eficientă și rapidă.

Inițial, în urmă cu câteva ore, premierul a postat un mesaj pe pagina de Facebook cu privire la incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Premierul preciza atunci că se poate vorbi despre cauze și responsabili doar după ce vor fi obținute toate informațiile.

În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid. În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure.Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă.

Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile.”

Un incendiu violent a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, la primele ore ale dimineții, în condiții necunoscute încă. Cinci pacienți infectați cu noul coronavirus au murit în incendiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: