Redactia.ro
Home » Homepage » Florin Cîțu anunță schimbări importante pentru români în următorii zece ani. Ce document pregătește prim-ministrul

Florin Cîțu anunță schimbări importante pentru români în următorii zece ani. Ce document pregătește prim-ministrul

Florin Cîțu anunță schimbări importante pentru români în următorii zece ani

Florin Cîțu anunță schimbări importante pentru români în următorii zece ani. În ședința de guvern de joi, premierul României a anunțat că se va aproba un document important. Românii vor beneficia de un acces facil și mai rapid la serviciile instituțiilor statului.

Florin Cîțu anunță schimbări importante pentru români în următorii zece ani. Ce document pregătește prim-ministrul

Florin Cîțu anunță schimbări importante pentru români în următorii zece ani. Prim-ministrul României a anunțat în urma ședinței de Guvern că se va aproba un document important pentru România. Potrivit acestuia, este vorba despre un document de politică publică, în urma căruia românii vor beneficia de un acces mai bun și mai rapid la serviciile instituțiilor statului. Florin Cîțu a spus că digitalizarea României este un proiect ce se va întinde pe durata următorului deceniu.

Premierul țării a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook. „Simplu, rapid și în doar câteva click-uri.Așa va decurge interacțiunea cu instituțiile statului! Acesta este mesajul pe care l-am transmis la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației. Nu mai avem timp de pierdut. Mâine (n.r.: joi, 3 iunie), în ședința de Guvern, vom aproba un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani,,” a scris Cîțu pe Facebook.

Mai mult, Cîțu a precizat că este de acord cu acest proiect și că vor fi alocate resursele financiare necesare. „Proiectul e-guvernare are toată susținerea Guvernului și a mea, ca prim-ministru. Vom aloca fondurile necesare pentru transformarea digitală a României”, a mai spus premierul României. Guvernul României a creat în 2020 Autoritatea pentru Digitalizarea României, aceasta fiind instituția care are ca obiectiv transformarea digitală a României și promite înlocuirea cozilor de la ghișee cu servicii online de calitate.

Pe 2 iunie, Guvernul României a făcut public Planul Național de Redresare și Reziliență, autoritățile dezvăluind ce conține acestea și cum vor fi cheltuiți banii. Florin Cîțu a explicat că banii vor fi folosiți pentru autostrăzi, construirea de școli și spitale, dar și pentru renovarea unitățile medicale. „Avem 29,2 miliarde de euro, vom construi aproape 450 de kilometri de autostradă, sute de școli și creșe noi. Vom renova zeci de spitale. Primul spital cu finanțare din PNRR va fi gata în 2023-2024,” a declarat primul ministru. „Vom intra, în sfârșit, în rând cu lumea. Facem ceea ce am promis, facem ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani! Mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest program! România, hai că se poate!”, a adăugat acesta.

Florin Cîțu, despre concurența cu Ludovic Orban la șefia PNL

Luni seara, premierul României a respins ideea că cine pierde curs pentru șefia PNL, care se dispută între el și Ludovic Orban, își va pierde funcția de stat. Florin Cîțu a fost întrebat de multe ori dacă își propune să ceară demisia lui Orban, din funcția de președine al Camerei Deputaților, în cazul în care acesta va pierde funcția de lider PNL.

Nu a dat niciun răspuns surprinzător, preferând să arate că nu există o legătură între competiția internă din PNL și funcțiile pe care în prezent cei doi liberali le ocupă în stat. „Nu este nevoie să-mi spună X sau Y ce trebuie să fac. Am făcut și se vede. Că nu vorbesc cu foarte mult, ca alți politicieni, e altceva”, a punctat Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: