Redactia.ro
Home » Știri » România revine la normalitate în trei etape! Florin Cîțu: ”Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”

România revine la normalitate în trei etape! Florin Cîțu: ”Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”

Cîțu anunță un program prin care drumurile comunale să fie finanțate de la buget.

Revenirea la normalitate va fi în trei etape, transmite Florin Cîțu. Prima a fost pe 1 iunie, iar următoarele măsuri vor fi luate la 1 iulie şi altele la 1 august.

România revine la normalitate în trei etape! Florin Cîțu: ”Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”

Începând de marți, 1 iunie, au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare, printre care se numără creșterea numărului persoanelor care pot participa la activități culturale, artistice, de divertisment, desfășurarea evenimentelor sportive dar și a evenimentelor private, precum nunțile sau botezurile. Astfel că, premierul Florin Cîțu a transmis că revenirea la normalitate va fi în trei etape. Prima a fost pe 1 iunie, iar următoarele măsuri vor fi luate la 1 iulie şi altele la 1 august.

”Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

De la 1 iulie, este foarte posibil ca teatrele și sălile de spectacol să funcționeze la 100% din capacitate. Totul va fi posibil, dacă până la data respectivă vor fi vaccinate 6 milioane de persoane. În continuare, și sălile de fitness ar putea fi deschise la capacitate completă și se vor putea organiza grupuri de maximum 10 persoane, care nu fac parte din aceeași familie.

”Se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat transmis de CNSU.

De la 1 august, evenimentele se vor putea desfășura cu cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecarea persoană și respectarea măsurilor de siguranță. Evenimtele private( nunți, botezuri, parastase etc) se vor desfășura cu maximum 150 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

”Începând cu data de 1.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară și cu condiția ca evenimentul să nu aibă o durată mai mare de o zi”,  conform proiecteleor de HG.

Florin Cîţu spunea recent că abia de la 1 august am putea vorbi de o relaxare totală, doar dacă se atinge ținta de vaccinare de 70% din populație ”vom vedea cum vor arăta în final aceste măsuri și care vor fi ele, este clar că de la 1 iunie vor exita mai multe măsuri care vor da înapoi anumite restricții de anul trecut.”

Ce restricții au fost eliminate de la data de 1 iunie

Marți, 1 iunie, a fost adoptată Hotărârea de Guvern care prevede eliminarea restricțiilor. Astfel că, s-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grup. S-a aprobat desfășurarea evenimetelor private, nunți, botezi cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor poate fi mai mare doar dacă toate sunt vaccinate.

De asemenea, a crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală.

Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Peste această limită e permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau se vaccinează înainte și a fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: