Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu, despre lockdown-ul general. Premierul i-a dat replică Andreei Moldovan: „„Nu luăm în calcul o carantinare”

Florin Cîțu, despre lockdown-ul general. Premierul i-a dat replică Andreei Moldovan: „„Nu luăm în calcul o carantinare”

Florin Cîțu, despre lockdown-ul general.

Florin Cîțu, despre lockdown-ul general. Prim-ministrul României a declarat, miercuri, după ședința de Guvern că nu ia în calcul o carantinarea și că a discutat cu secretatul de stat Andreea Moldovan, care susține că o posibilă carantinare ar putea face minuni. Totodată, Cîțu a declarat că România merge în direcția unei relaxări, dar condiția principală este ca lumea să se vaccineze.

Florin Cîțu, despre lockdown-ul general. Premierul i-a dat replică Andreei Moldovan: „„Nu luăm în calcul o carantinare”

Premierul României a vorbit în urma ședinței de Guvern despre discuțiile purtate cu secretarul de stat Andreea Moldovan, despre o posibilă carantinare. Conform acestuia, nu va exista niciun lockdown general, adăugând că România merge spre direcția unei relaxări. De asemenea, singura condiție ca lumea să revină la normalitate este cea ca aceasta să se imunizeze. „Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens. Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown general, o carantinare. Merge în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, aceea de a ne vaccina cu toţii”, a declarat Florin Cîţu.

Mai mult, premierul țării a transmis că a prezentat miercuri în ședința de Guvern decizia privind înființarea Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate a României de la 1 iunie. „Am prezentat decizia de premier care va fi pulicată azi în Monitorul Oficial prin care se constituie comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate a României de la 1 iunie. Vreau să pornim această discuţie, să ne pregătim, să ne asigurăm că avem cele mai bune măsuri, mai ales după vestea bună pe care a dat-o FMI ieri.(…)O creştere economică estimată la 6% anul acesta, cu mult peste ceea ce estimau chiar cei de la Comisia Naţională de Statistici şi Prognoză sau instituţiile internaţionale. Acest Comitet va începe imediat după ce va fi aprobat”, a afirmat Florin Cîţu.

Cîți i-a cerut ministrului Finanțelor o analiză despre cheltuielile de personal

În ședința de miercuri, Florin Cîțu i-a cerut ministrului Finanțelor o analiză despre cheltuielile de personal, care ar fi crescut în ultimele luni. „Am discutat puțin despre cheltuielile de persoanl pentru că execuția pe primele două luni arată o creștere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului Finanțelor să prezinte în ședința următoare o extrapolare pe baza execuțiilor bugetare până la final de an, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget pe care nu o vom depăși. Mie îmi arată o creștere mai mare decât ne așteptam și vreau să știu de unde vine pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că în ședința de guvern le-a cerut miniștrilor să vină cât mai repede cu puncte de vedere pentru lua lege a salarizării. „Nu vom mai vedea sporuri, sau dacă vor mai exista vor fi doar pentru o foarte foarte mică categorie”, a mai declarat Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: