Redactia.ro
Home » Homepage » Florin Cîțu este candidatul propus de PNL, USR-PLUS și UDMR pentru funcția de premier

Florin Cîțu este candidatul propus de PNL, USR-PLUS și UDMR pentru funcția de premier

Florin Cîțu va fi premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat liderul liberal, Ludovic Orban. Decizia vine după negocierile dintre cele trei formațiuni politice care au avut loc vineri seară. 

Florin Cîţu este candidatul pentru funcţia de prim-ministru

Florin Cîțu este candidatul pentru funcția de premier, a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul negocierilor cu USR-PLUS pentru formarea unei coaliții. USR-PLUS și-a exprimat încă de joi seara preferința pentru Florin Cîțu, deși Ludovic Orban nu a fost încântat de această idee.

Guvernul va avea, astfel, doi vicepremieri, pe Dan Barna (USR-PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR). Guvernul va fi format din 18 ministere, astfel 9 dintre ele vor fi conduse de PNL, 6 vor fi conduse de reprezentanți USR-PLUS și 3 vor fi conduse de reprezentanți ai UDMR.

Alături de Guvern se află Florin Cîțu, propus premier, precum și liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș, precum și liderul UDMR Kelemen Hunor.

Am ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi de asemenea poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. Florin Cîţu este candidatul la funcţia de premier, susţinut de UDMR, USR PLUS şi PNL. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR PLUS, preşedintele Camerei va aparţine unui candidat din partea PNL. Vor fi doi vicepremieri. De asemenea Guvernul va avea 18 ministere, dintre ele 9 vor fi conduse de PNL, 6 conduse de reprezentanţi USR-PLUS şi 3 vor fi conduse de reprezentanţi ai UDMR”, a declarat Ludovic Orban.

 

Știre în curs de actualizare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: