Redactia.ro
Home » Știri » Florin Morariu – Primul român decorat de regina Elisabeta

Florin Morariu – Primul român decorat de regina Elisabeta

Florin Morariu - Primul român decorat de regina Elisabeta

Florin Morariu, cunoscut ca fiind „Eroul cu făcăleț”, va deveni primul român decorat de către regina Elisabeta a II-a pentru curaj.
Florin Morariu, supranumit și „Eroul cu făcăleţ de la Londra”, va primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii, pentru faptele de curaj de care a dat dovadă în timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market,

Bărbatul a plecat în dimineața aceasta spre Londra pentru a-și primi medalia. Florin Morariu este primul român decorat de suveranul actual al Marii Britanii.

“Îmi aduce onoare și multă emoție. E ceva cu care te întâlnești, probabil, o dată în viață. Chiar acum sunt în aeroport, mă îndrept spre Londra și, ca de fiecare dată, am așa … O tensiune.”

Florin Morariu a spus că este foarte emoționat la gândul că se va întoarce în Londra. Acolo unde a avut loc atentatul în care și el a fost implicat.

“Am mai fost la Londra de patru-cinci ori de atunci. Pe românește, am o vibrație în tot corpul. Simt ceva deosebit știind că mă întorc în acele locuri, unde, de voie, de nevoie, am fost implicat.

Ieşeanul Florin Morariu a declarat că a primit o scrisoare din partea autorităţilor britanice. Premierul Theresa May îl propune pentru a primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Distincţia reprezintă o formă de recunoaştere a unui comportament brav al militarilor şi civililor, demonstrat în anumite circumstanţe deosebite şi în numele naţiunii britanice.

„Din câte ştiu eu, decoraţia este sub forma unei frunze de stejar. Chiar dacă e vorba doar despre decoraţie în sine, cred că tot reprezintă ceva să fii primul român care o primeşte!”, a spus Florin Morariu.

În noaptea de 3 spre 4 iunie, trei indivizi au intrat cu o dubă închiriată în oameni, pe Podul Londrei. Înarmaţi cu cuţite, au început apoi să atace trecătorii şi pe cei din localurile de lângă pod, din celebra Borough Market.

Florin Morariu muncea atunci într-o brutărie din Londra. Brutăria se afla chiar în zona London Bridge. În acea zonă a avut loc atacul terrorist. El a reușit să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul mobil momentele de coşmar de pe străzi. În filmare, românul apare cum le povesteşte colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre terorişti după ce acesta a înjunghiat o persoană. El şi un alt coleg au în mână nişte beţe, iar românul îi cere altuia să îi aducă „un făcăleţ” din bucătărie, ca să se poată apăra în caz că apar din nou atacatorii. În încheierea filmării se văd şi două victime înjunghiate, care primesc ajutor din partea autorităţilor.

Citește și: Brexit: Decizia luată de Theresa May în ceea ce privește acordul de ieșire din UE

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: