Redactia.ro
Home » Știri » Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital: „Nu vreau să ne despărţim niciodată”

Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital: „Nu vreau să ne despărţim niciodată”

Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital: „Nu vreau să ne despărţim niciodată”

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori ai României, a transmis recent primul său mesaj audio de pe patul de spital, după ce a trecut printr-o serie de operații. În mesajul său emoționant, Piersic a vorbit despre starea sa de sănătate, mulțumind medicilor și fanilor pentru sprijinul lor constant și exprimându-și dorința de a reveni pe scenă cât mai curând posibil.

Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital

Actorul a profitat de ocazie pentru a le mulțumi în mod special medicilor care l-au îngrijit.

„Spune-le tuturor că am avut o replică într-o piesă pe care o ador în care terminam acest spectacol cu un succes extraordinar în care spuneam: „Şi deasupra mea speranța.

Asta vă spun şi dumneavoastră. Deasupra mea speranţa să vă fie bine, să vă gândiţi la mine şi să ştiţi că nu vreau să ne despărţim niciodată.””, a spus Florin Piersic pentru Observator.

El și-a exprimat astfel optimismul și dorința de a-și relua activitatea artistică. Piersic a vorbit și despre procesul său de recuperare, menționând că speră să poată merge din nou normal în următoarele două săptămâni:

„În două săptămâni sper ca eu să pot să păşeşc aşa cum păşesc că am început să păşesc acum, adică cu o uşurinţă mai mare la piciorul stâng. Dorinţa mea, nu pot să spun că asta se va întâmpla peste o lună, peste două, peste trei dar in orice caz intr-un timp in care eu imi voi reveni din cauza asta… din cauza asta fac această recuperare ca să pot să mai apar vreodată pe scenă”.

Potrivit medicilor, evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic a fost favorabilă:

„Momentan evoluţia a fost extrem de favorabilă, plaga e în curs de vindecare, aşteptăm scoaterea firelor, dânsul se mobilizează, are mobilitate bună, cu cadru, el nu mai mersese de 4-5 săptămâni”, a spus Şerban Dragosloveanu, medic chirurg ortoped, pentru sursa citată. 

„În momentul în care am terminat operaţia şi anestezia şi s-a trezit, lucrurile au fost extraordinare pentru că ne-am luat de mână şi a spus: gata, m-am întors, sunt printre voi”, a declarat Adelina Moise, medic anestezist Spitalul Foişor, conform aceleași surse. 

Ce pensie are Florin Piersic

În ciuda unei cariere care se întinde pe parcursul a 67 de ani și a unei contribuții imense la cultura națională, pensia pe care o primește actorul din partea statului român este surprinzător de modestă.

Născut în 1936, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957, marcând începutul unei cariere strălucitoare. În anii ’60 și ’70, Piersic a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, datorită rolurilor sale variate care au demonstrat o versatilitate impresionantă.

De la tragedii dramatice la comedii spumoase, talentul său artistic a strălucit în fiecare apariție, cucerind nu doar scena națională, ci și recunoașterea internațională.

Totuși, Florin Piersic primește o pensie de la stat de doar 2000 de lei pe lună. Această sumă, care poate părea nesemnificativă în comparație cu impactul său cultural, este completată de o indemnizație de merit de 2700 de lei oferită de Uniunea Teatrală din România. Chiar și cu acest adaos, veniturile sale lunare rămân sub nivelul așteptărilor pentru un actor de talia sa.

Florin Piersic, un simbol al dedicării și talentului

În ciuda pensiei modeste, Florin Piersic rămâne un pilon al scenei românești, continuând să fie un simbol al dedicației și talentului artistic. La venerabila vârstă de 88 de ani, el este în continuare iubit și respectat de publicul român. Pasiunea și devotamentul său față de artă au lăsat o amprentă de neșters asupra culturii românești, iar moștenirea sa artistică va continua să inspire generații viitoare.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: