Redactia.ro
Home » Știri » Focar de coronavirus la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România

Focar de coronavirus la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România

Focar de virus

Combinatul de prelucrare a cărnii din Timiș a fost declarat focar de coronavirus. Peste 90 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul virus, drept urmare activitatea combinatului s-a suspendat timp de o săptămână, cu posibilitatea de prelungire dacă situația nu revine la normal.

Până sâmbătă au fost declarate 93 de persoane infectate cu COVID-19 care făceau parte din personalul combinatului de prelucrare a cărnii, cel mai mare din România.

DSP va lua măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului

DSP Timiș a dat o declarație cu privire la această problemă și a afirmat că unitatea își va relua activitatea doar după ce personalul va fi testat negativ și după o serie de igienizări riguroase ale combinatului. De asemenea, se iau toate măsurile necesare pentru limitarea focarului de coronavirus și pentru prevenirea răspândirii bolii.

„Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului.”

În cadrul unității s-au realizat 804 teste, iar până acum sunt disponibile 488 de rezultate. DSP a mai declarat că persoanele infectate nu au simptome care să le pună în pericol sănătatea și vor sta izolate la domiciliu timp de 14 zile, după care li se vor reface testele, pentru a se stabili dacă s-au vindecat sau au nevoie de ajutor de specialitate.

Conform Mediafax, combinatul din Timiș este cel mai mare producător de carne de porc din România.

De asemenea, acesta colaborează cu alte 47 de ferme și fabrici de nutrețuri care au capacitatea de 1,3  milioane de porci pe an. În 2019, abatorul a declarat afaceri de 1,2 miliarde de lei și a avut profit de 53 de milioane de lei. Prin acest raport s-a sesizat o creștere cu 90% față de anul precedent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: