Redactia.ro
Home » Știri » Focar de infecție la Spitalul din Bistrița. 11 cadre medicale, infectate. Ce reguli nu au respectat

Focar de infecție la Spitalul din Bistrița. 11 cadre medicale, infectate. Ce reguli nu au respectat

Spital coronavirus

Încă un focar de infecție în România, de această dată la un spital. Este vorba de Spitalul Județean din Bistrița, unde 11 angajați au fost confirmați cu noul coronavirus.

Încă un focar de infecție în România

Coronavirusul se răspândește tot mai mult în țară și după ce joi au fost înregistrate 460 de noi cazuri de îmbolnăviri, un număr record, de această dată un alt spital din țară informează că este locul unde a izbuncit un focar de infecție.

Problemele au fost semnalate încă de săptămâna trecută, când un asistent medical a început să se simtă rău. El a fost atunci confirmat cu COVID-19.

La rândul ei, și partenera acestuia a fost testată pentru a se vedea dacă a luat și ea virusul cumva. În urma testului realizat, s-a descoperit că și partenera asistentului, care lucra și ea în același spital, a contractat virusul.

Apoi, situația a degenerat și când colegii celor doi au început să fie testați, așa cum arată procedura, testele au început să se confirme unul după altul.

Astfel, s-a ajuns ca la Spitalul Județean din Bistrița să fie un focar de infecție, după ce nu mai puțin de 11 angajați au luat noul coronavirus unii de la alții.

Ce reguli nu au respectat cadrele medicale

Asistenții nu ar fi respectat regulile impuse pentru a se evita contaminarea cu coronavirus. Astfel, ei nu au respectat distanțarea socială și mai mult decât atât, luau masa împreună fără niciun fel de mijloc de protecție.

Am mers mai departe cu ancheta epidemiologică și au fost testați colegii săi ieri, au fost depistați pozitiv 8 asistenți de la Neurologie și unul de la Anestezie-Terapie Intensivă.

Astăzi, pe lângă ancheta epidemiologică, am început și una administrativă, pentru că se pare că relaxarea nu este doar la populație, ci și în spital”, a declarat managerul Gabriel Lazany, conform ziarului Bistrițeanul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: