Redactia.ro
Home » Știri » Focarele izbucnite după ce starea de alertă a fost adoptată. Ce spune șeful DSU, Raed Arafat

Focarele izbucnite după ce starea de alertă a fost adoptată. Ce spune șeful DSU, Raed Arafat

coronavirus

După ce starea de urgență a expirat pe 15 mai, se pare că românii nu au mai avut răbdare și au încălcat noile reguli prevăzute în starea de alertă, care a intrat în vigoare ieri.

În urma iresponsabilității oamenilor, au apărut noi focare de infecții, ceea ce înseamnă că în orice moment situația s-ar putea înrăutății, iar președintele Klaus Iohannis ar putea activa din nou starea de urgență.

Noi focare de infecții după expirarea stării de urgență

În urmă cu câteva zile, a fost confirmat un nou focar de infecții la fabrica Arctic de la Găești, județul Dâmbovița, după ce 66 de angajați, dintre cei 4.000 au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Compania și-a închis temporar porțile, iar angajații infectați cu noul virus au fost spitalizați și sunt monitorizați de medici.

Firma Arctic este cel mai mare producător de electrocasnice din România și mai are o producție tot în același județ la Ulmi, unde sunt angajate 500 de persoane.

Raed Arafat, a vorbit marți seara la TVR, despre situația de la compania Arctic de la Găești. Șeful DSU a precizat că infectarea angajaților s-a produs în mijloacele de transport în comun.

Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat. Oricând poate să se schimbe, au apărut focare”, a afirmat Raed Arafat.

În acest caz de vină este, susține medicul Arafat, conducerea firmei, deoarece a pus la dispoziția angajaților un microbuz, fără a se aplica vreo măsură de distanțare.

Referitor la deschiderea sezonului estival, secretarul MAI a menționat că această decizie depinde foarte mult de cum vor evolua cazurile de îmbolnăvirii.

Focar de infecție la un spital din Suceava. 28 de cadre medicale au fost infectate cu noul virus

Un nou focar de infecții a avut loc la Spitalul Municipal Rădăuți, din Suceava după ce 28 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19.

Manuela Trifan, directorul DSP a declarat că toți cei infectați cu noul virus, au avut contact direct cu un caz depistat în a VI-a și a VII-a zi de la ultimul contact posibil infectat.

Toate cele 28 de cadre medicale au fost transferate și internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Rădăuți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: