Redactia.ro
Home » Știri » Focar de infecții într-o comună din Vaslui. Membrii unui cult religios au fost testați pozitiv cu COVID-19

Focar de infecții într-o comună din Vaslui. Membrii unui cult religios au fost testați pozitiv cu COVID-19

Coronavirus Vaslui (1)

Comuna Gârceni din județul Vaslui a devenit un focar de infecții după ce 22 de membrii al unui cult religios au fost depistați cu coronavirus.

22 de vasluieni infectați cu coronavirus

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DSP Vaslui, pe 30 martie a început ancheta epidemiologică în comuna Gârceni, după ce trei persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Persoanele ar fi participat la mai multe adunări la care au fost prezent aproximativ 40 de familii, ulterior toate aceste persoane fiind obligate la măsura izolarii la domiciliu.

Printre persoanele izoalate la domiciliu se află și viceprimarul comunei și doi polițiști din Gârceni.

La 22 de persoane care au luat contact cu cei trei, rezultatele au fost pozitive.

Persoanele din comunitate au participat la mai multe adunări la care au fost prezente aproximativ 40 de familii cu circa 110 persoane. Pentru contacţii cazurilor depistate a fost luată măsura izolării la domiciliu şi monitorizarea stării de sănătate de către DSP, asistentul medical de la cabinetul medical individual din comunitate, respectiv de către autorităţile locale. De la 23 dintre contacţii cazurilor pozitive au fost recoltate probe biologice, respectiv exudat nasofaringian, rezultatul fiind pozitiv în 19 dintre cazuri. La această dată, în comuna Gârceni, sunt confirmate cu infecţie COVID-19 un număr de 22 de persoane”, se arată în comunicatul transmis de DSP Vaslui.

Pacientul zero din comuna Gârceni

Conform directorului executiv al DSP Vaslui, toate persoanele au fost transportate la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. Totodată, aceasta a declarat că unii dintre pacienți sunt asimptomatici, iar cel mai tânăr dintre ei are vârsta de 14 ani.

„Cu ajutorul autorităţilor locale, vom continua izolarea populaţiei din comunitate. Dintre cei 19 pacienţi confirmaţi pozitiv avem şi un adolescent de 14 ani. Populaţia din comunitate a participat la o serie de adunări. Nu s-a stabilit deocamdată carantinarea localităţii, ci doar izolarea la domiciliu a populaţiei, continuăm izolarea la domiciliu”, a declarat, joi, Mihaela Vlada.

În ceea ce privește pacientul zero din comuna vasluiană, autoritățile sunt de părere că ar fi vorba despre mai mulți muncitori din județul Suceava care ar fi efectuat lucrări de construcție la o casă de rugăciune a cultului religios.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: