Redactia.ro
Home » Știri » Cinci dintre cei zece bebeluși testați pozitiv cu COVID-19, rezultat negativ la a doua testare

Cinci dintre cei zece bebeluși testați pozitiv cu COVID-19, rezultat negativ la a doua testare

Drama a două femei.

Cei zece bebeluși de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au fost din nou testați pentru coronavirus, iar cel de-la doilea rezultat a arătat că cinci dintre bebeluși nu sunt infectați cu COVID-19.

Cei zece bebeluși au fost testați din nou

Cei zece nou născuți de la Maternitatea Odobescu din Timișoara care au fost diagnosticaț cu coronavirus, au fost testați pentru a doua oară, iar cinci dintre bebeluși nu sunt infectați cu noul virus.

În cazul celorlalți cinci nou născuți, rezultatele sunt încă în lucru și urmează ca autoritățile să anunțe probele. Cei zece bebeluși au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au ieșit pozitive.

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cel mai probabil, micuții au fost infectați de personalul medical.

Nouă dintre cei zece bebeluși au fost deja externați, iar mamele lor au fost testate pentru COVID-19, iar rezultatele au ieșit negative. Dar, 12 cadre medicale de la Maternitatea Odobescu din TImișoara au fost testate pozitiv cu coronavirus.

În urma acestui eveniment, ministrul sănătății l-a demis e șeful DSP Timiși și a precizat că nici managerul maternității nu a luat măsurile necesare pentru a preveni această situație.

Autoritățile au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu coronavirus de la Maternitatea din Timișoara.

Infectarea cu COVID-19 la bebeluși

Rezultatele testelor au ajuns luni la Maternitatea Odobescu din Timișoara, iar în urmă rezultatelor există suspiciunea că ar putea fi o greșeală în prelucrarea probelor, prin urmare conducerea spitalului a cerut DSP retestarea nou născuților.

În ultimele zile, la Maternitatea Odobescu au fost depistate cu coronavirus 13 cadre medicale, 11 asistente și o femeie însărcinată.

Alexandru Rafila precizează că trebuie verificat cine și cum a recoltat probele celor zece bebeluși. Președintele Sociețății Române de Microbiologie a declarat că la nou născuți, perioada de incubație e prea scurtă ca să apară o testare pozitivă.

„La un copil nou-născut, perioada de incubație era prea scurtă ca să apară o testare pozitivă, trebuie verificat modul în care s-au recoltat probele, cine și cum a recoltat. Ele pot fi păstrate 5 zile doar dacă sunt ținute la congelator. Trebuie testate în termen cât mai scurt și să ne lămurim care e situația”, a precizat Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: