Redactia.ro
Home » Sport » Formula 1 se reia pe 5 iulie! Cum arată noul calendar

Formula 1 se reia pe 5 iulie! Cum arată noul calendar

Formula 1 revine, europa,

Campionatul Mondial de Formula 1 ar fi trebuit să înceapă în luna martie. Tot calendarul a fost însă modificat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Prima cursă a anului ar fi trebuit să se desfășoare în Australia, la Melbourne. Etapa a fost anulată, iar acum oficialii Marelui Circ au făcut public noul calendar. Startul se va da în Austria pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, pe data de 5 iulie. O săptămână mai târziu tot în Austria se desfășura încă o cursă. Și Marea Britanie va fi gazda a două etape. Pe circuitul de la Silverstone vor avea loc Marele Premiu al Marii Britanii, pe 2 august, dar şi Marele Premiu al celei de-a 70-a aniversări a Formulei 1, programat pe 9 august. Ungaria, Italia, Spania și Belgia vor găzdui câte o cursă. Toate etapele sunt programate să se desfășoare în Europa în perioada iulie – septembrie.

Cum arată noul calendar

Deocamdată au fost făcute publice doar primele 8 curse. Următoarele vor fi anunțate în curând spun oficialii competiției. În acest an în tribune nu va fi niciun spectator.
Cursa 1 – Austria (3-5 iulie)
Cursa 2 – Austria (10-12 iulie)
Cursa 3 – Ungaria (17-19 iulie)
Cursa 4 – Marea Britanie (31 iulie – 2 august)
Cursa 5 – Mare Britanie (7-9 august)
Cursa 6 – Spania (14-16 august)
Cursa 7 – Belgia (28 – 30 august)
Cursa 8 – Italia (4-6 septembrie)
Din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit toată lumea au fost luate măsuri de siguranță. Prima măsură este testarea piloțiilor pentru COVID 19, dar și a restul personalului. În paddock va fi permis doar accesul personalului acreditat. Niciun invitat nu poate intra. Numărul persoanelor care fac parte din staff-ul fiecarei echipe va fi redus. Toate persoanele care participă la CM de Formula 1 trebuie să se protejeze cât mai bine împotriva virusului. Acest lucru include zborul cu avioane tip charter sau transport privat în restul timpului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: