Redactia.ro
Home » Sport » Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari. ”Nu mai avem o dorință comună de a rămâne”

Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari. ”Nu mai avem o dorință comună de a rămâne”

Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari

Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari. Contractul pilotului german expidă la finalul sezonului și nu va mai fi prelungit.

În ultima perioadă italienii au negociat cu Sebastian Vettel o prelungire a contractului, dar nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a echipei de Formula 1.

„Atât eu, cât şi echipa am realizat că nu mai există o dorinţă comună de a rămâne împreună din sezonul viitor. Partea financiară nu are nimic de-a face cu această decizie. Pentru a obţine cele mai bune rezultate posibile este esenţial ca toate părţile implicate să fie într-o armonie perfectă”, a declarat Sebastian Vettel.

Potrivit presei, australianul Daniel Ricciardo, de la Renault și spaniolul Carlos Sainz jr, de la McLaren sunt favoriți pentru a-l înlocui pe Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari

Sebastian Vettel a fost adus la Ferrari în anul 2015. Are în palmares patru titluri mondiale câștigate cu Red Bull, dar niciunul luat de când a ajuns la italieni. Cea mai bună clasare a pilotului în vârstă de 32 de ani în ultimii ani a fost în 2017, când a devenit vicecampion mondial.

„Am luat această decizie împreună cu Sebastian şi credem că este cea mai bună soluţie pentru ambele părţi. Nu a fost un pas uşor de făcut, având în vedere valoarea lui Sebastian, ca pilot şi ca persoană. Nu a existat un anumit motiv care a dus la luarea acestei decizii”, a spus Mattia Binotto, directorul echipei Ferrari.

În urmă cu aproape trei luni, jurnaliștii italieni scriau că Ferrari ar dori să-l aducă pe campionul mondial en titre, Lewis Hamilton. Salariul ar fi fost unul fabulos. Totuși, britanicul a anunțat că nu va accepta oferta și vrea să rămână la actuala sa echipă, Mercedes. Aceștia i-ar fi oferit campionului mondial un contract de 60 de milioane de lire sterline pentru a continua.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: