Redactia.ro
Home » Știri » Forțele ruse ar fi atacat suburbia Kievului cu bombe cu fosfor. Anunțul primarului din Irpin

Forțele ruse ar fi atacat suburbia Kievului cu bombe cu fosfor. Anunțul primarului din Irpin

Primarul din Irpin a tras un semnal de alarmă. Potrivit acestuia, forțele ruse ar fi atacat marți seara suburbia Kievului folosind bombe cu fosfor: „Este o crimă împotriva umanității și o încălcare a Convențiilor de la Geneva din 1949”, a scris primarul din Irpin pe Telegram.

Rusia ar fi atacat suburbia Kievului folosind bombe cu fosfor

Printr-o postare pe Telegram, primarul din Irpin, Oleksandr Markushyn, a acuzat forțele ruse că au atacat marți seara suburbia Kievului și mai multe localități din nord-vestul capitalei ucrainene folosind bombe cu fosfor.

„Ieri, 22 martie, seara târziu, ocupanții ruși au folosit muniții interzise cu fosfor asupra periferiei de nord-vest a Kievului.
‼️ Zona afectată aproximativă – Gostomel-Irpin. Folosirea unor astfel de arme de către trupele inamice împotriva civililor este o crimă împotriva umanității și o încălcare a Convențiilor de la Geneva din 1949”, a scris primarul Markushyn, într-o postare pe Telegram.

Rușii au atacat și un mall din Kiev

Un alt atac devastator al ruşilor a avut loc duminică asupra mall-ului Retroville din Kiev. Cel puţin 8 oameni au murit, iar alții s-ar putea afla sub dărâmături. A fost una dintre cele mai puternice explozii din capitala ucraineană de la startul invaziei ruse.

Ministerul rus al Apărării a susţinut luni că centrul comercial din capitala ucraineană Kiev bombardat de armata rusă duminică în timpul nopţii nu era deschis publicului şi servea ca depozit pentru rachete, relatează Reuters.

Kievul, bombardat din prima zi de război

Imediat după anunțul lui Vladimir Putin în care a spus ca Rusia va avea o „operațiune militară specială” în Ucraina, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa.

Miercuri, în ziua 28 de război, sosirea în ţările baltice a zeci de mii de urcrainenii care au fugit din calea invaziei ruse obligă autorităţile locale să gestioneze probleme logistice, dar şi să protejeze refugiaţii de ostilitatea susţinătorilor Rusiei din rândul numeroasei populaţii rusofone din Letonia şi Estonia. Toate acestea cresc tensiunile etnice în țările baltice, relatează miercuri agenţia EFE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: