Redactia.ro
Home » Știri » Daniel Balaş, atac dur la adresa preoţilor care cer donaţii de la enoriaşi: „Sunteţi ca nişte lighioane, trageţi pentru bărboşii ăştia mari”

Daniel Balaş, atac dur la adresa preoţilor care cer donaţii de la enoriaşi: „Sunteţi ca nişte lighioane, trageţi pentru bărboşii ăştia mari”

Un fost preot a lansat un nou atac la adresa mai marilor din Biserica Ortodoxă Română cu ultima sa postare referitoare la donațiile în bani. Este vorba despre Daniel Balaș, care de altfel este extrem de activ în mediul online.

În cea mai recentă postare a sa, Daniel Balaş povesteşte că a primit un telefon de la un preot disperat că nu are suficienţi bani pentru resfinţirea bisericii, deși se strânsese deja câteva zeci de milioane de la enoriaşi şi de la Primărie.

Daniel Balaş, critici fine despre resfințirea bisericilor

Fostul preot își începe postarea, relatând pe scurt dialogul pe care l-a avut la telefon cu respectivul preot. Acesta i-ar fi explicat, susține Balaș, că a reuşit să renoveze lăcaşul de cult cu bani strânşi din donaţii, dar că nu are suficiente fonduri pentru resfinţire şi pentru masa pe care trebuie să o pregătească pentru episcop.

„‘Am şi eu resfinţire la biserică şi nu mai fac faţă. Am început lucrările la faţada bisericii acum un an jumate, am tras pe lumea din sat, m-am rugat de ei în fiecare duminică să doneze. M-am dus şi eu cu dascălul prin sat să doneze fiecare cât poate, într-un final am reuşit şi am terminat biserica. Ne-a dat şi Primăria… Iar acum am resfinţirea’.

Zic: Dar de ce resfinţire? Prima nu mai merge, a expirat? Zici că Dumnezeu când s-a dus să-l vindece pe orb i-a zis: ‘Fii atent, că trebuie să revin la tine să te resfinţesc că e posibil să se piardă vederea’.”, povestește Daniel Balaș.

Fostul preot e revoltat pe sistem

‘Nu, mă, nu ştii cum sunt episcopii? Orice lucrare faci, trebuie să vină să o resfinţească. Venirea episcopului mă costă peste 100 milioane. Şi masa, şi alea, vine cu cohorta după el. Am strâns de la biserică 60 de milioane, mai am nevoie de 40 de milioane. Te rog mult, eşti singurul care mă crezi şi m-ai putea ajuta’.

Eu dorm ca boschetarii prin toţi boscheţii Angliei, trag de mine în fiecare noapte şi acum stau să cumpăr icre negri la boşorogii ăştia bărboşi. Zic, da, m-ai găsit, stai că acum încep cheta. Dar îl întreb pe ăsta: cine te-a pus pe tine să faci lucrările astea la biserică pe afară?

‘Anul trecut l-am chemat pe protopop la un maslu şi mă întreabă dacă îmi place cum arată biserica pe-afară. Zic: ‘Părinte, e cam scorojită pe jos, dar o s-o facem’. ‘Nu c-o s-o facem. Până la anul vreau ca toată faţada să fie schimbată. Dacă nu, referat şi te mut la Văscăuţii din deal’. De bine de rău, e o parohie bunicică. Dacă mă mută în altă parte, trebuie să mă mut cu tot cu casă, cu familie, ce fac, că le stric viitorul şi la copii, îi mut dintr-o şcoală în alta’.”, mai spune Balaș.

Revolta lui Balaş se îndreaptă atât împotriva mai-marilor din BOR, „care vin la ospeţe şi mănâncă pe banii băbuţelor care nu se îndură să dea nepoţilor, dar dau părintelui ca să le spele Dumnezeu de păcate”, dar şi împotriva preoţilor care stau cu capul plecat în faţa abuzurilor.

Daniel Balaş lansează un atac la adresa mai-marilor Bisericii

„Zic: eu cred că vă meritaţi soarta. De când n-ai mai fost într-o vacanţă cu familia? ‘Păi n-am mai fost cred că de la nuntă’. De când nu i-ai mai luat copilului tău o jucărie nouă? ‘Am mai primit de pomană de la unii, de la alţii, că ştiu că avem copil mic’. A, bun, ei, trăiască sfânta pomană că voi din asta trăiţi şi nimic nu aveţi. De când nu ţi-ai mai scos doamna în oraş, s-o duci, de exemplu, la Therme la Bucureşti, acolo unde zici că eşti în Bali? ‘Unde?’

Zic: tu nu vezi că habar n-ai nici de ieşit din satul ăla, sunteţi ca nişte lighioane, trageţi pentru bărboşii ăştia mari. De ce nu le lăsaţi, mă, banii la amărâtele alea văduve? Alea au muncit la CAP de le-au sărit capacele. Vai de capul lor. Păi dacă îi pui pe boşorogii ăştia cu mitre pe cap să muncească 2, 3, 5 zile pe câmp măcar să mimeze ce-au făcut babele României, ăştia ar crăpa a doua zi, li s-ar duce burta în călcâie”, a povestit fostul preot de la Ivrinezu pe Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: