Redactia.ro
Home » Știri » Fosta chelneriță a demisionat din funcția de inginer de la Apele Române. Ce se întâmplă cu inginerul care a dezvăluit cazul

Fosta chelneriță a demisionat din funcția de inginer de la Apele Române. Ce se întâmplă cu inginerul care a dezvăluit cazul

Fosta chelneriță care lucra ca inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat. Anunțul a fost făcut de jurnaliștii de la Recorder, cei care care au dezvăluit cazul. De altfel, postul inginerului Gabi Musteaţă a fost desființat, iar el speră ca să obțină dreptate în instanță, în urma acestui lucru.

Fosta chelneriță a demisionat din funcția de inginer de la Apele Române

Fosta chelneriță, care lucra ca inginer la Apele Române, a demisionat din funcție. Totodată, postul inginerului Gabi Musteață (cel care a avut curajul să vorbească despre acest flagel), a fost desființat, iar în urma acestui lucru el va merge în instanță pentru a-și face dreptate, anunță jurnaliștii de la Recorder.

”O scurtă actualizare a situației de la Apele Române pe care am prezentat-o în ultima investigație Recorder.Potrivit surselor noastre, fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după apariția materialului Recorder. Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa”, au anunțat jurnaliștii de la Recorder pe Facebook.
angajata Apele Romane

Directorul Petru Avram încearcă să-l împiedice pe Gabi Musteață să revină la Apele Române

Aceștia au mai precizat că, deși guvernanții au spus că vor lua măsuri în acest caz, niciunul nu l-a susținut pe Gabi Musteață să-și păstreze postul de inginer, care are 25 de ani experiență în domeniu. De altfel, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, care este și vicepreședintele PNL Iași, este singurul care a rămas pe poziții și caută cei mai buni avocați pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să-și recapete postul de la Apele Române.

”Avram face mai departe jocurile la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a decis, în numele instituţiei, angajarea celor mai buni avocaţi din Iaşi specializaţi în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteaţă să câştige în instanţă şi să revină la Apele Române. Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, deşi instituţia are angajaţi jurişti a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, aşa cum s-a şi întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor jurişti din exterior este că cei din instituţie sunt prea ocupaţi”, mai scrie Recorder.

Odată cu dezvăluirea acestui caz, premierul Florin Cîțu a solicitat Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române.

Cum a ajuns fosta chelneriță să lucreze la Apele Române

Tot potrivit Recorder, tânăra a lucrat mai întâi ca chelneriță, apoi a fost manager de cafea, manichiuristă și angajată trei zile la Primăria Vatra Moldovițeiței “ (…) o tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei şi care spune că a terminat Facultatea de Chimie este unul dintre cei mai proaspeţi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad”.

Fosta chelneriță nu știa să deschidă un calculator

Gabi Musteață, inginerul care a dezvăluit cazul a spus că fosta chelneriță habar nu avea să deschidă calculatorul, iar colegii de la Apele Române au observat acest lucru.

”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. Bineînțeles, a văzut că nu s-a deschis, a mai insistat o dată, a apăsat, tot nu s-a deschis calcultatorul. Și colegii: Totuși, dar nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la master. Oh, super, cinci ani, dar totuși cam mult la master. Ah, da, dar la Master Club. De fapt, lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități, de fapt, pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat”, a mărturisit Gabi Musteață, ingineru care a dezvăluit situația.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: