Redactia.ro
Home » Știri » Reacția lui Florin Cîțu după ce a aflat că la Apele Române a fost angajată ca inginer o ospătăriță care nu știe noțiuni elementare

Reacția lui Florin Cîțu după ce a aflat că la Apele Române a fost angajată ca inginer o ospătăriță care nu știe noțiuni elementare

GALERIE FOTO (7)

Premierul Florin Cîțu a reacționat miercuri dimineață după dezvăluirile jurnaliștilor Recorder cu privire la angajările din cadrul Apelor Române. Ultima dezvăluire a jurnaliștilor Recorder a arătat cum la Apele Române a fost angajată politic pe postul de inginer o tânără ospătăriță care nu avea pregătire în domeniu.

 

Reacția lui Florin Cîțu în cazul ospătăriței angajate ca inginer la Apele Române

Premierul a reacționat în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii Recorder care au arătat cum o tânără ospătăriță a fost angajataă pe post de inginer deși nu a reușit să răspundă nici măcar la întrebările esențiale puse de un director tehnic. În materialul Recorder,  tânăra se lăuda că a lucrat cinci ani la ,,Master”, aceasta fiind denumirea unui club din Iaşi.

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control să investigheze întreaga situație descoperiă de jurnaliștii Recorder.

,,În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență”, a scris Cîțu, pe pagina de Facebook.

Mai mult, premierul a precizat că mesajul se adresează tuturor celor care lucrează în sectorul public.

,,Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fară nepotisme; fară conflict de interese”, a completat premierul.

Jurnaliștii de la Recorder au făcut dezvăluiri cu privire la angajările care se fac în instituțiile statului, mai exact în cadrul Apelor Române. Jurnaliștii au descoperit de data aceasta o ospătăriță din Iași, care a ajuns inginer la Apele Române, deși nu avea niciun fel de pregătire în domeniu. Tânăra a fost, pe rând, manager de cafeneea, manichiuristă și, timp de trei zile, a fost angajată la Primăria Moldoviței. Mai mult, tânăra a aspus că este absolventă a Facultății de Chimie, însă nu știe să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer pregătit să salveze Românai de inundații. Simona Iancu nu știe care esye unitatea de măsură a debitului de apă, care mal este stângul și care mal este dreptul, dar și după ec lege funcționează Administrația Națională Apele Române.

Jurnaliștii de la Recorder au vrut să afle după ce criterii a fost angajată tânăra într-o funcție cheie. Directorul ABA Prut- Bârlad, Petru Avram, a deckara că treaba tinerei detașate este să primească date din teren, să le introducă în sistem și să le trimită altora. Mai mult, directorul este de părere că nu este treaba tinerei să știe detalii tehnice și că de ele se ocupă echipele și responsabilii de la fața locului, după cum a precizat Avram.

Neștiința angajatei a fost scoasă la iveală de Gabi Musteață, director tehnic la Apele Române, ABA Put-Bârlad, care pentru „tupeu” a fost pur şi simplu înlăturat din funcţie. Metoda prin care și-a pierdut postul a fost una simplă, și anume desființarea postului.

Colegii au întrebat-o: <<totuşi, nu aţi mai lucrat după terminareafacultăţii? >>, întrebare la care ea a răspuns că a lucrat cinci ani la master. Totuşi, cam mult cinci ani pentru master. De fapt, ea lucrase la un club care se numea aşa”, a declarat Gabi Musteaţă.

Dialogul pe care Gabi Musteață l-a avut cu Simona Iancu

G.M.: – La calculator ştiţi să lucraţi? Ce ştiţi să lucraţi?

S.I.: – Ăăă, da…PDF…ăăă, nu am mai lucrat de mult, am lucrat în timpul facultăţii. 

G.M.: – Am înţeles, dar aţi mai lucrat în ultimul timp sau nu pe calculator?

S.I.: – În programe, nu… G

.M.: – Dacă v-ar vorbi despre azot, azotaţi, azotiţi, aţi şti?

S.I.: – Chiar dacă am făcut Facultatea de Chimie, nu am făcut…nu m-am axat pe elemente chimice. 

G.M.: – De ce aţi ales Apele Române, v-aţi simţit atrasă?

S.I.: – Da, am lucrat foarte mult în vânzări şi am zis că trebuie să mă gândesc şi la ceea ce am terminat.

Acolo te trezeşti cu fenomene meteo periculoase, te trezeşti cu creşteri rapide într-un timp foarte scurt. Timpul ăla înseamnă vieţi omeneşti”, a mai spus Gabi Musteaţă. 

G.M.: – Ştiţi să spuneţi care este malul stâng şi care este malul drept la un râu?

S.I.: – Am făcut în anul doi de facultate, legat de ştiinţa solului…dar nu în aprofunzime.

Gabi Musteață i s-a opus directorului Petru Avram atunci când acesta i-a cerut să o pregătească, spunând că el nu face meditații pentru clasele 1-4 și pentru noțiuni care, în mod normal, se învață la gimnaziu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: