Redactia.ro
Home » Știri » Fosta șefă TAROM, audiată la DNA în scandalul avioanelor ținute la sol

Fosta șefă TAROM, audiată la DNA în scandalul avioanelor ținute la sol

TAROM

Fostul director TAROM Mădălina Mezei va fi audiată, luni, de procurorii DNA în scandalul avioanelor ținute la sol. Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor, este acuzat că i-ar fi cerut acesteia să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Mezei este chemată la audieri luni, la ora 10.00, în calitate de martor, într-un dosar de abuz în serviciu. Audierea vine după ce fostul director TAROM a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală, potrivit digi24.ro.

Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

DNA a deschis un dosar de abuz în serviciu, după acuzațiile fostului director al TAROM la adresa lui Răzvan Cuc

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele companiei aeriene, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia TAROM în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Răzvan Cuc, SMS-şoc către Mădălina Mezei 

Ministrul Răzvan Cuc a recunoscut, vineri, că s-a interesat de cursele aeriene care aduceau parlamentarii la Bucureşti în ziua moţiunii. Iar explicaţia a fost că voia să știe dacă totul e OK. A respins însă acuzaţia că ar fi încercat să împiedice parlamentarii să ajungă la votul pentru moţiunea de cenzură.

Mesajele schimbate de Cuc și Mădălina Mezei:

10 octombrie, ora 09.00:

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Mai uitați-vă pe SATU mare dacă a plecat vreunul”

Mădălina Mezei, directorul Tarom: „Bună dimineață. Da 1”

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Cine?”

Mădălina Mezei, directorul Tarom: „Petretchi”

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Ok. Aștept numele celei care v-a sunat sau după veniți să îmi Spune-ți (sic!)”

Mădălina Mezei, directorul Tarom: „Mă chemați Dvs”

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Da”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: