Redactia.ro
Home » Sport » Fostul antrenor al lui Inter, Luigi Simoni a murit! S-a stins din viață la vârsta de 81 ani

Fostul antrenor al lui Inter, Luigi Simoni a murit! S-a stins din viață la vârsta de 81 ani

GALERIE FOTO (2) Luigi Simoni, moarte, Serie A,

Fotbalul din Italia a primit o veste tristă. Fostul antrenor al lui Inter, Luigi Simoni a murit! Simoni este deţinătorul recordului de promovări în Serie A, șapte.

Fostul antrenor al lui Inter Milano suferise un accident vascular cerebral anul trecut. Mai întâi a încercat să se recupereze acasă, apoi s-a internat într-o clinică. Din cauza pandemiei de coronavirus în luna martie a fost externat și s-a retras la casa sa din Pisa. Starea sa s-a înrăutățit, iar joi a fost dus de urgență la spital. Medicii nu au mai putut însă să facă nimic. Ca antrenor cea mai mare performanță a avut-o cu Inter Milano. În 1998 a câștigat Cupa UEFA. Din echipă au făcut parte atunci brazilianul Ronaldo Nazario, francezul Youri Djorkaeff și argentinienii Javier Zanetti şi Diego Simeone.

“Cele mai frumoase amintiri pe care le am sunt de la acea finală. A fost o oportunitate unică. Am concurat cu echipe pe care altfel nu le-am fi întâlnit niciodată”, spunea în urmă cu doi ani, Luigi Simoni.

Sezonul următor a fost însă demis și înlocuit cu Mircea Lucescu.

Simoni a promovat de șapte ori în Serie A

Luigi Simoni este tehnicianul care are cele mai multe promovări în Serie A din Serie B. Mai exact șapte. A antrenat la Genoa, Brescia, Pisa, Cremonese, Lazio, Napoli, Piacenza, Torino, Siena şi ŢSKA Sofia.

“De multe ori în cariera mea cred că am fost prea domn. Totuși sunt mândru că am făcut ceea ce am făcut respectând mereu regulile, niciodată nu am căutat scurtături. Cred ca de asta am câștigat mai puțin decât meritam. Dar…nu mi-a păsat de acest lucru niciodată. Mă bucur că mereu găsesc oriunde câțiva fani care să ma salute”, spunea tehnicianul într-un interviu acordat celor de la Planetfootball.

Ca jucător (mijlocaş ofensiv), Luigi Simoni a evoluat la Mantova, Napoli, Torino, Juventus, Brescia şi Juventus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: