Redactia.ro
Home » Sport » Mircea Lucescu, amintiri de pe banca naționalei! Cum a devenit selecționer

Mircea Lucescu, amintiri de pe banca naționalei! Cum a devenit selecționer

Mircea Lucescu, amintiri de pe banca naționalei

Mircea Lucescu și-a reamintit cum a fost numit selecționer al naționalei României. Se întâmpla în 1983 și nu a putut să refuze propunerea.

Antrenorul în vârstă de 74 de ani a povestit pentru Digi Sport un episod petrecut în anul 1983. În acel moment era interimar și practic a fost obligat să accepte funcția de selecționer al României.

”După meciul cu Cipru încep presiunile asupra mea să renunț la Hunedoara și să preiau echipa națională cu normă întreagă. Îmi aduc aminte că dusesem echipa națională un spirit, de a-i ține apropiați, cu familiile, cu soțiile. I-am dus la mare, și acolo a apărut un reprezentant al Consiliului Național, cu cravată. Noi eram pe plajă toți. Mi-a spus că dacă nu semnez, pe el îl dă afară. Acolo pe plajă am semnat contractul cu FRF și am acceptat să părăsesc Hunedoara”, a spus Mircea Lucescu, la emisiunea ”Campionii Digi Sport”.

“Il Luce” a rămas la cârma naționalei până în 1986. În mandatul său România s-a calificat la campionatul European din 1984. La tragerea la sorți pentru preliminariile Euro, românii au nimerit într-o grupă de foc, cu Italia campioană mondială, Cehoslovacia şi Suedia. Chiar și așa echipa lui Lucescu reușește calificarea la turneul european din Franța.

Mircea Lucescu nu a mai revenit la națională

În 1986, Lucescu a fost demis de la naționala României. Nu a uitat niciodată nedreptatea care i s-a făcut și de atunci nu a mai acceptat niciodată funcția de selecționer al României.

„Am fost dat afară în 1986 la ordinul Partidului Comunist, din cauza popularității în creștere de care mă bucuram”, a declarat antrenorul.

În 1986 a preluat-o pe Dinamo. Cu el pe bancă, echipa din Ștefan cel Mare a ajuns în sferturile Cupei Cupelor (1988-1989) și semifinalele aceleiași competiții (1989-1990). Apoi a decis să plece din țară. Le-a antrenat pe Pisa SC, Brescia Calcio și Regiana AC. A revenit apoi pe banca Rapidului câștigând un titlu și o cupă. După aceea s-a întors în Italia, pentru scurt timp la Inter. A urmat apoi Galatasaray Istanbul, cu care a cucerit Supercupa Europei. A luat titluri și în campionatul Turciei cu Galatasaray în 2001-2002 și cu Besiktas în 2002-2003. Din 2004 până în 2016 a antrenat-o pe Șahtior Donețk. Cu ucrainienii a câștigat mai multe titluri dar și Cupa UEFA în 2009. Ultima experiență de antrenor s-a încheiat în 2019, când a plecat de la naționala Turciei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: