Redactia.ro
Home » Știri » Fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române” a fost reținut pentru 24 de ore. Care e valoarea prejudiciilor cauzate de Sandu Victor

Fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române” a fost reținut pentru 24 de ore. Care e valoarea prejudiciilor cauzate de Sandu Victor

Fostul director general al Administrației Naționale Apele Române a fost reținut pentru 24 de ore. Care e valoarea prejudiciilor cauzate de Sandu Victor

Sandu  Victor, fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române”, a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorii DNA au adunat probe solide împotriva lui,  ajungând în final să fie acuzat de luare de mită.  Fostul director ar fi pretins banii pentru a aloca fondurile necesare unor lucrări în Bihor.

Fostul director al Adminstrației Naționale „Apele Române” a cauzat prejudicii serioase

Suma pentru care a ajuns să fie cercetat fostul director al Administrației Naționale a „Apele Române” este  de 4,8 milioane. Acesta ar fi acordat mai multe sume de bani din fondurile „Apelor Române” unei companii pentru executarea unor lucrări.

Banii au fost virați în conturile a două firme care înregistrau cheltuieli fictive, pentru că plățile să fie justificate într-un fel. Cu toate acestea Sandu Victor nu a scăpat de autorități, justiția și-a făcut treaba și l-au reținut pentru 24 de ore dar  nu doar pe el ci și pe reprezentantul companiei care a primit banii.

De asemenea procurorii au cerut reținerea acestora pentru 30 de zile iar reprezentanții celor două firme care înregistrau cheltuieli fictive au fost plasați și ei sub control judiciar de 60 de zile, acuzați de luare de mită și complicitate la luare de mită.

În realitate, lucrările nu erau executate

În dosar sunt informații că Sandu Victor ar fi profitat de atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenanjarea unor râuri  din județul Bihor.

Banii primiți drept mită și justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de un apropiat a inculpatului, reprezentau contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate niciodată.

„În calitate de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, în perioada 17 mai – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administraţia Naţională „Apele Române”. Banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general”, a transmis, marţi, DNA.

Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea pentru care sunt cercetați în dosarul care va avea multe înfățișări până la o sentință finală. Fostul director va atrage în acest proces pe mulți complici care l-au ajutat să ducă la bun sfârșit faptele ilegale ințiate anul trecut.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: