Redactia.ro
Home » Știri » Procurorii decid: dosarul Sparanghel închis. Fapta sesizată nu există

Procurorii decid: dosarul Sparanghel închis. Fapta sesizată nu există

Procurorii decid dosarul Sparanghel închis. Fapta sesizată nu există

În plină stare de urgență, când toții românii erau obligați să respecte reguli drastice pentru a evita răspândirea virusului Covid-19, pe aeroportul din Cluj se îmbulzeau sute de persoane, fără a respecta condițiile de distanțare în vreun fel.

Românii așteptau cursele charter pentru a ajunge la muncă, la fermele de Sparanghel din Germania.

De ce s-a clasat dosarul Sparanghel 

Chiar și cu toate aceste nereguli, astăzi procurorii au anunțat că s-a dispus clasarea dosarului „Sparanghelul”  .

Principalele motive sunt legate de  faptul că niciuna din cele aproape 2000 de persoane aflate în luna aprilie pe aeroportul clujean, pentru a pleca la muncă în Germania, nu a răspândit virusul și nici nu a încălcat măsura carantinei sau spitalizării prevăzute de prima Ordonanță Militară emisă de Guvernul României.

„Având în vedere că în urma probelor administrative s-a constatat că persoanele care s-au aflat în incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu din data de 09.04.2020 nu au încălcat măsurile de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, în cauză este împiedicată punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin 1 Cod Penal , deoarece fapta sesizată nu există. ” , menționează procurorii în ordonanța de clasare.

Fapta nu există, imaginile rămân

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a hotărât că faptele nu încalcă legea penală, dar cu toate astea 1962 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au fost nevoite să stea înghesuite și cu teama de a nu se infecta cu virusul parșiv,  în parcarea din fața aeroportului din Cluj, pentru a pleca spre Germania la muncă în agricultură.

Din cauza proastei organizări oamenii nu au putut să respecte  măsurile de distanțare iar imaginile cu haosul creat au adunat multe critici, ele fiind difuzate și pe plan internațional.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: