Redactia.ro
Home » Știri » Parchetul General a clasat dosarul fostului polițist care a infectat Spitalul Gerota. Cum se explică clasarea acuzațiilor

Parchetul General a clasat dosarul fostului polițist care a infectat Spitalul Gerota. Cum se explică clasarea acuzațiilor

Parchetul General a clasat dosarul fostului polițist care a infectat Spitalul Gerota. Cum se explică clasarea acuzațiilor

Parchetul General a decis clasarea dosarului Gerota în care este cercetat un fost șef din Poliția Română, care ar fi răspândit virusul îmbolnâvind mai multor persoane, printre care și numeroase  cadrele medicale de la spitalul Dimitrie Gerota. Fostul polțist a mințit privind faptul că s-a întors din străinătate în luna martie și astfel a devenit pacientul 1 al capitalei care a împărțit în stânga și în dreapta într-un mod iresponsabil acest virus.

Ce spun procurorii?

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații, fapte presupus comise de către fostul șef de Poliție, infectat cu virusul SARS-COV-2 și internat în data de 5 martie la Spitalul de urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota, transmite Parchetul General.

Procurorii spun însă că nu există argumente care să ateste vinovăția fostului ofițer de poliție.
„Urmare probatoriului administrat nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice, împrejurarea în care persoana internată s-a infectat și dacă aceasta a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”. În lipsa altor testări, realizate asupra altor pacienți, vizitatori, personal medical, anterior sau în perioada internării persoanei vizate, sursa „inițială” de SARS-COV-2 din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” rămâne nesigură, variantele teoretice – imposibil de înlăturat la un nivel de certitudine impus de standardul de probațiune utilizat în procesul penal – fiind nenumărate”, potrivit unui comunicat al PICCJ.

Fostul polițist nu avea obligația de a se autoizola

În perioada în care bărbatul a călătorit în Israel, Israel și Palestina nu se aflau pe lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă pentru care se recomanda carantinarea, și anume autoizolarea la domiciliu, motiv pentru care polițistul nu avea niciun fel de obligație în acest sens la întoarcerea în România.
În cadul anchetei s-a mai stabilit că nicio persoană dintre cele 80 care au călătorit împreună cu inculpatul nu au contactat virusul, fapt care aduce la dosar alte probe care scot de sub acuzare pe domnul Nelu Lupu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: