Redactia.ro
Home » Sport » Fostul fotbalist Dănuț Lupu, internat la ATI cu Covid-19. Care este starea lui

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, internat la ATI cu Covid-19. Care este starea lui

GALERIE FOTO (3)

Fostul fotbalist din generația de aur a naționalei României, Dănuț Lupu a ajuns la secția de Terapie Intensivă după ce s-a infectat cu coronavirus. Mai exact, fostul sportiv a fost adus de marți la Spitalul Colentina din Capitală.

Dănuț Lupu, adus la Terapie Intensivă

Dănuț Lupu, fostul fotbalist din generația de aur a naționalei României a dezvoltat o formă severă de coronavirus. Drept urmare, a fost adus, marți, la seția de Terapie Intensivă a Spitalului Colentina din Capitală. Dănuț Lupu are 53 de ani și a acuzat, luni, o stare de rău, fapt pentru care a sunat la ambulanță. Medii i-au constatat infecția cu Covid-19, informează știrileprotv.ro

Fostul sportiv este internat la Spitalul Colentina

Spitalele se aglomerează tot mai mult cu pacienți bolnavi de coronavirus. Puține mai sunt locurile la ATI sau chiar deloc. Asta s-a întâmplat și în cazul lui Dănuț Lupu care iniția a fost dus la Spitalul Matei Balș. Acolo nu mai erau locuri disponibile pentru bolnavii cu covid și l-au trimis la Spitalul Colentina. Echipa de medici de la Spitalul Colentina a decis că Dănuț Lupu trebuie intubat, deoarece nivelul cocentrației de oxigen din sânge era unul extrem de scăzut.

Dănuț Lupu nu știe de unde a luat virusul

Fostul fotbalist nu știe de unde s-a infectat cu coronavirus. Apropiații sportivului susțin că acesta avea grijă chiar foarte bine să se protejeze de virusul ucigaș, mai ales că în urmă cu patru ani nu a avut o situație prea bună la plămâni. Familia lui Dănuț Lupu este îngrijorată cu privire la starea de sănătate a acestuia. Mai mult, și fanii lui își exprimă îngrijorarea pe rețelele de socializare.

Dănuț Lupu a jucat la cluburile Dinamo și Rapid unde a înscris cele mai multe goluri din carieră, dar a fost foarte apreciat și la alte echipe din străinătate.

Dănuț Lupu a dezvăluit de curând cum a trecut prin clipele de coșmar în urmă cu patru ani, când s-a îmbolnăvit la plămâni.

„Am beneficiat de şansa dată de Dumnezeu. Când m-am dezlegat de aparate, am reînvăţat să merg! Uitasem să merg, am avut nevoie de două zile. A fost şi problema cu fumatul. Acum nu mai fumez. Din februarie 2016, de când m-am externat, nu am mai fumat. A fost un moment în care plămânii mei funcţionau la 8% din capacitate”.

Fostul club i-a scris mesaje de încurajare pe rețelele de socializare, sportivului. Peluza Catalin Hildan i-a dedicat o postare pe Facebook.

„FOLOSESTE-TI GLEZNA FINA, DANE

Ai mai fentat-o pe doamna aia cu gluga si acum 4 ani. Fa-o sa se impleticeasca, ameteste-o si mergi mai departe! Suntem alaturi de tine! Abia ne revenisem dupa pierderea lui Catau si in ultimele zile am mai pierdut doi caini. Dane, ia-ne usor! Si asa suferim pentru ca Dinamo are convulsii si noi nu suntem lasati sa intram in sala de terapie intensiva. Hai, meseriasule, ridica-te, trage aer in piept, ca mai avem treaba!”, a transmis PCH pe Facebook.

Biografie Dănuț Lupu

  • Născut: 27 februarie 1967 (53 de ani)
  • Post: mijlocaş central
  • A jucat la: Dunărea Galaţi (1985-’87), Dinamo (1987-’90, 1995–’97, 2000–’01), Panathinaikos (1990–’91), Korinthos (1991–’93), OFI Creta (1993–’94), Rapid (1994, 1995, 1997-’00), Brescia (1994–’95), Laminorul Roman (2000-’01) şi Tzafirim Holon (2001)
  • Are în palmares două titluri (Dinamo 1989 şi Rapid 1999), Cupa României (Dinamo 1990), Supercupa României (Rapid 1999), Superliga (Grecia, Panathinaikos – 1991)
  • 14 selecţii pentru „naţională”, prezent la CM 1990.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: