Redactia.ro
Home » Știri » Fostul ministru al Sănătății a ajuns la Parchetul General! Bănicioiu, față în față cu victimele de la Colectiv

Fostul ministru al Sănătății a ajuns la Parchetul General! Bănicioiu, față în față cu victimele de la Colectiv

Nicolae Bănicioiu a ajuns față în față cu victimele de la Colectiv1 Fsotul ministru al Sănătății a venit la Parchetul General, acolo unde este audiat ca martor într-un dosar disjuns din Colectiv.

 Bănicioiu, față în față cu victimele de la Colectiv

Fostul ministru al Sănătății a ajuns la Parchetul General vineri dimineață. Acesta a fost așteptat de câțiva supraviețuitori ai incendiului din clubul Colectiv.

Reamintim că fostul ministru al Sănătății a mai fost citat în acest dosar. Acesta a refuzat să se prezinte de fiecare dată, chiar în luna octombrie atunci când a spus pas audierilor. Avocatul Doru Viorel Ursu, cel care reprezintă familiile victimelor a declarat că este nevoit să solicite aducerea lui Banicioiu cu mandat.

Fostul ministru al Sănătății a ajuns la Parchetul General

Bănicioiu a declarat la puțin timp după tragedia de la Colectiv, că autoritățile române nu au neoie de ajutor din străinătate pentru a trata răniții.

Nu avem nevoie de nimic in acest moment. Medicii nostri pot gestiona situatia. Din Franta si Germania, din foarte multe parti, am primit astfel de solicitari. (…) Momentan, noi ne descurcam foarte bine, iar medicii nostri pot face fata cu brio oricarei situatii”, spunea atunci Banicioiu.

După un an, mai exact în noiembrie 2016, familiile victimelor au depus plângere penală la Parchetul General, în care mai mulți oficiali guvernamentali și din sistemul de sănătate erau acuzați că nu au intervenit cum trebuia după producerea incendiului din Colectiv.

Așadar, Parchetul General a deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu și neglijență în serviciu.

În dosarul principal, pe 28 aprilie 2016, au fost trimiși iîn judecata patronii clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu.Dar și fostul primar Cristian Popescu Piedone. În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, 64 de persoane au murit, iar alte cateva sute au fost ranite.

Citeste si:Chinezii au decis! Ce se întâmplă cu Cosmin Olăroiu după ratarea obiectivului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: