Redactia.ro
Home » Homepage » Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

GALERIE FOTO (2) Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață la vârsta de 95 de ani. Iată detalii și ce se știa despre acesta, în ce stare era în ultima vreme.

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit: „Nu am mai avut până acum o situație în care un papă în viață va ajuta la îngroparea unui papă care a murit”

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață, în ultima zi din 2022, la vârsta de 95 de ani. Starea de sănătate a fostului papă era gravă și în ultima vreme era tot timpul asistat de medici, monitorizându-l în permanență.

Potrivit informațiilor transmise de Vatican, starea de sănătate a Papei Emerit, așa cum a fost numit Benedict al XVI-lea după ce a demisionat, a suferit o „înrăutățire în ultimele ore” din cauza vârstei.

Papa Francisc, care l-a înlocuit în fruntea Bisericii Catolice pe Benedict al XVI-lea, le ceruse credincioșilor să se roage pentru el la finalul audienței sale generale de miercuri dimineață.

Biserica Catolică are protocoale stricte pentru moartea unui papă, dar nu este clar dacă aceleași protocoale se vor aplica și în cazul unui Papă care a demisionat din funcție, scrie BBC. Cardinalul german Joseph Ratzinger a fost ales papă în aprilie 2005 și a ales atunci să se numească Benedict. Când a demisionat în 2013, invocând bătrânețea, a devenit primul papă în 600 de ani care a renunțat la această funcție.

„Nu am mai avut până acum o astfel de situație în care un papă în viață va ajuta la îngroparea unui papă care a murit”, a spus istoricul catolic John McGreevy, a relatat BBC.

Foto: Profimedia Images

Acum, după moartea lui Benedict, Vaticanul va trebui să elaboreze, cel puțin parțial, noi ceremoniale. Acestea ar putea fi un model pentru alți papi care aleg să demisioneze în loc să domnească pe viață, inclusiv pentru Papa Francisc însuși într-o zi, spun surse de la Vaticanul, potrivit Hotnews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: