Redactia.ro
Home » Știri » Fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare

Fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu, fostul președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat marți la 7 ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru numirea ilegală a lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Rezervației Delta Dunării. Decizia nu este definitivă.

Bogdan Olteanu a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență, dar poate ataca decizia de marți a judecătorilor Tribunalului București. El este acuzat că a primit 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în 2008, pentru a instrumenta numirea lui Liviu Mihaiu, arată Agerpres.

Instanţa a mai dispus confiscarea contravaloarea în lei a sumei de 1 milion de euro, reprezentând suma traficată.

„Condamnă pe inculpatul OLTEANU BOGDAN la pedeapsa principala de 7 ani închisoare și aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv a drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si k din C.p., pe o perioadă de 5 ani. Confiscă de la inculpat contravaloarea în lei a sumei de 1000000 (un milion) euro, reprezentând suma traficata. Menține sechestrele asiguratorii asupra sumelor de 50000 (cinci zeci mii) euro și respectiv 100.000 (una suta mii) euro. Cu drept de apel”, este minuta deciziei penale a magistraților.

Programul mall-urilor și supermaketurilor de Crăciun în Capitală

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, susţin procurorii.

Fiica Andreei Esca este însărcinată? Fotografia care a dat-o de gol

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini