Redactia.ro
Home » Știri » Fostul președinte al Franței, Jacques Chirac, a murit la vârsta de 86 de ani

Fostul președinte al Franței, Jacques Chirac, a murit la vârsta de 86 de ani

GALERIE FOTO (7) Fostul președinte al Franței, Jacques Chirac, a murit la vârsta de 86 de ani

Jacques Chirac, președintele Franței între anii 1995-2007, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani. Vestea a fost anunțată de familia fostului președinte de la Palatul Elysee.

Fostul președinte al Franței, Jacques Chirac, a murit la vârsta de 86 de ani

Jacques Chirac a fost primar al Parisului, ministru, prim-ministru și președinte în cele din urmă. Timp de 40 de ani, Chirac a avut o carieră politică extraordinară. Deși, în ultimii ani, acesta a fost vizast de numeroase acuzații de corupție. Vestea tragică a fost anunțată de fiica fostului șef al Franței.

Preşedintele Jacques Chirac s-a stins în această dimineaţă înconjurat de ai săi. În pace”, a declarat Salat-Baroux, soţul lui Claude Chirac, fiica fostului şef al statului francez.

Jacques Chirac a vizită oficială în România

În 1975, Chirac a ajuns prima dată în România, fiind pe vremea aceea premier al Franței. După ce a devenit președinte al Farnței, acesta s-a reîntors în 21 și 22 februarie 1997, în cadrul unui tuneru mia larg prin regiunea est europeană.

Pe vremea aceea, Emil Constantinescu era președintele României. Atunci, România și Franța aveau să pună bazele unui parteneriat politic, economic și social. După șase ani de zile, Chirac avea să critice dur România în contextul războiului cu din Irak. Însă, în 2006, Chirac a revenit pentru ultima dată în România cu ocazia sommeului Francofoniei care era găzduit de București. Liderul francez avea să se întâlnească cu președintele de la acea vreme, și anume Traian Băsescu.

Citeste si:Adolescentă de 16 ani bătută şi violată în plină stradă „la comanda“ unei fete de 13 ani

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: