Redactia.ro
Home » Știri » Fostul secretar american al Apărării vrea ca SUA să desfășoare mai multe trupe în zona Mării Negre. Această acțiune ar putea descuraja potențiala agresiune din partea Rusiei

Fostul secretar american al Apărării vrea ca SUA să desfășoare mai multe trupe în zona Mării Negre. Această acțiune ar putea descuraja potențiala agresiune din partea Rusiei

Fostul secretar american al Apărării vrea ca SUA să desfășoare mai multe trupe în zona Mării Negre

Fostul secretar american al Apărării vrea ca SUA să desfășoare mai multe trupe în zona Mării Negre. Mark Esper a vorbit despre conflctul dintre Rusia și Ucraina, venind cu câteva opțiuni. Acesta a propus o opțiune pentru a descuraja un potențial atac din partea Rusiei.

Fostul secretar american al Apărării vrea ca SUA să desfășoare mai multe trupe în zona Mării Negre. Această acțiune ar putea descuraja potențiala agresiune din partea Rusiei

Fostul secretar al SUA, Mark Esper a declarat în urmă cu puțin timp că, Statele Unite ale Americii ar trebui să desfășoare mai multe trupe în România și Bulgaria, pentru a descuraja un potențial atac din partea Rusiei. „Cred că trebuie să ţinem piept Rusiei în continuare şi să încercăm să descurajăm comportamentul ei dăunător″, a spus Esper.

De asemenea, fostul secretar american consideră că Washingtonul ar trebui să aibă în vedere să dea noi asigurări aliaților europeni și să convingă NATO prin desfășurarea mai multor forțe în Polonia „și în locuri ca România și Bulgaria, prin rotație, dacă nu cu caracter permanent″. Joe Biden i-a cerut joi președintelui Vladimir Putin să reducă tensiunile create prin consolidarea militară în apropierea frontierei cu Ucraina. Totodată, președintele Americana propus să se întâlnească cu liderul rus pentru a încerca să soluționeze conflictul între Washington și Moscova.

În parteneriat cu Uniunea Europeană, Canada, Regatul Unit și Australia, guvernul american impune sancțiuni împotriva a opt persoane și entități “asociate ocupării şi represiunii de durată în Crimeea”. În ceea ce privește acuzațiile privind prime oferite de statul rus talibanilor pentru a-i ataca pe soldații americani sau străini din Afganistan., Casa Albă rămâne pentru moment vagă, menționând că această afacere este “gestionată prin canale diplomatice, militare şi de informaţii”.

Rusia a promis un răspuns la noile sancțiuni decretate de SUA la adresa sa și l-a convocat pe ambasadorul american la Moscova pentru o discuție dificilă. “SUA nu sunt pregătite să accepte realitatea obiectivă a unei lumi multipolare, fără hegemonie americană (…) Un astfel de comportament agresiv va primi o ripostă puternică. Răspunsul la sancţiuni va fi inevitabil. Washingtonul trebuie să înţeleagă că preţul degradării relaţiilor bilaterale va trebui să fie plătit. Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă va aparţine în întregime Statelor Unite”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) rus, Maria Zaharova.

Moscova avertizează SUA să stea departe de Rusia și Crimeea

În urmă cu câteva zile, Moscova a avertizat Statele Unite ale Americii să nu se implice în conflictul Rusiei cu Ucraina. Ministrul adjunct al afacerilor externe rus, Serghei Riabkova a declarat că Moscova își apără și va continua să își apere cetățenii din regiunea Donbas din estul Ucrainei, aflată sub controlul separatiștilor susținuți de Rusia.

Două nave urmează să sosească în Marea Neagră în această săptămână, după escaladarea conflictului din estul Ucrainei. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute, un oficial rus, Dmitri Kozak, șef adjunct al administrației prezidențiale ruse și negociatorul-șef al Rusiei penntru conflictul din estul Ucrainei,a spus că Federația Rusă ar putea fi obligată să-și apere cetățenii din estul Ucrainei și aceste ostilități militare majore ar putea marca începutul sfârșitului pentru Ucraina ca țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: