Redactia.ro
Home » Sport » Fostul tenisman, Bob Hewitt va fi eliberat! A fost condamnat pentru viol

Fostul tenisman, Bob Hewitt va fi eliberat! A fost condamnat pentru viol

Fostul tenisman, Bob Hewitt va fi eliberat

Fostul tenisman, Bob Hewitt va fi eliberat condițonat în luna aprilie. El a fost condamnat în 2015 la 6 ani de închisoare pentru viol. Faptele au avut loc între anii 1980 şi 1990.

Bob Hewitt ar urma să fie eliberat condiționat pe 24 aprilie, potrivit AFP. Fostul jucător de tenis, care acum are 80 de ani a fost găsit vinovat în 2015 de viol și agresiune sexuală. Victimele au fost tinere pe care le-a antrenat între anii 1980 şi 1990. Hewitt a intrat la închisoare în 2016. Dacă ar fi fost mai tânăr faptele sale i-ar fi adus până la 20 de ani de închisoare. În momentul în care a fost condamnat, avocații au cerut o pedeapsă mai ușoară ținând cont de vârstă dar și de starea de sănătate. Bob Hewitt a suferit de-a lungul timpului mai multe operații la genunchi, la umeri sau tendonul lui Ahile. În timpul procesului acesta a susținut că este nevinovat.

“Justiţia trebuie făcută chiar şi pentru acuzaţii în vârstă, inclusiv atunci când crimele au fost comise cu mulţi ani înainte. Niciun violator de copii nu are dreptul să se ascundă în spatele vârstei sale înaintate”, a spus la momentul respectiv judecătorul Bert Bam, de la Înalta Curte din Pretoria.

Acum, Singabakho Nxumalo, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare din Africa de Sud a confirmat într-un comunicat eliferarea fostului sportiv.

Fostul tenisman a câștigat 15 titluri de Grand Slam

Robert Anthony John Hewitt este un fost jucător de tenis profesionist din Australia. În 1967, după ce s-a căsătorit a devenit cetățean sud-african. În cariera sa a câștigat 15 titluri de Mare Şlem la dublu şi dublu mixt între anii 1960 şi 1970. În total în toate competițiile a luat 65 de titluri. Cea mai bună clasare în topul mondial a fost locul 6, în 1967. În anul 1992 a fost inclus în Hall of Fame-ul tenisului de la Newport. După scandalul în care a fost implicat sportivul a fost exclus din Hall of Fame.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: