Redactia.ro
Home » Sport » Fotbalul a fost interzis în Olanda! Guvernul a luat o hotărâre radicală

Fotbalul a fost interzis în Olanda! Guvernul a luat o hotărâre radicală

Fotbalul a fost interzis în Olanda

Fotbalul a fost interzis în Olanda, până pe data de 1 septembrie. UEFA a recomandat ca toate campionatele să se încheie pe teren, dar olandezii anunță măsuri extreme.

Premierul Olandei, Mark Rutte a anunțat într-o conferință de presă că toate activitățile care implică mai multe persoane sunt suspendate până în septembrie. Olandezii spun că o relaxare a restricțiilor ar putea duce la o tragedie. Astfel, Eredivisie nu va putea reîncepe mai devreme de 1 septembrie. Federația Olandeză de Fotbal caută acum cea mai bună variantă. După ce vor discuta cu cei de la UEFA vor decide cum aleg campioana și echipele care ar trebui să joace în cupele europene.

„Vineri, cluburile și celelalte părți implicate vor avea o ședință pentru a fi discutate consecințele”, se scrie în comunicatul emis de KNVB, potrivit De Telegraaf.

În momentul în care campionatul a fost întrerupt, Ajax și AZ Alkmaar erau pe primele două poziții, ambele cu 56 de puncte.

Fotbalul a fost interzis în Olanda!

„Este maximul pe care îl putem face în momentul de față. Prin relaxarea timpurie a distanțării sociale vom ajunge la un al doilea val de infecții. Sunt decizii dificile, dar e mai bine să fim siguri decât să ne pară rău”, a declarat premierul Olandei, Rutte.

UEFA a recomandat ca toate campionatele să fie încheiate pe teren. Oficialii forului internațional au spus că pot exista și excepții. Există mai multe țări care doresc să încheie campionatul fără să se mai joace niciun meci. Forul internațional a amenințat însă că acestea vor fi cel mai probabil excluse din cupele europene.

”Stoparea definitivă a competițiilor ar trebui să fie chiar ultima variantă la care se poate recurge. Finalizarea prematură va aduce îndoieli cu privire la îndeplinirea condițiilor legate de participarea țării respective în cupele europene”, s-a scris în comunicatul trimis de UEFA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: