Redactia.ro
Home » Știri » FOTO | Alertă ANM: cod portocaliu de viscol. Locul din România în care zăpada depășește 30 de cm

FOTO | Alertă ANM: cod portocaliu de viscol. Locul din România în care zăpada depășește 30 de cm

GALERIE FOTO (3) Viscol în România

Semnele iernii se intensifică, aducând cu ele un cod galben extins asupra mai mult de jumătate din țară și un cod portocaliu în sud-est, unde vântul puternic și viscolul vor crea condiții dificile. Aceste avertizări meteorologice intră în vigoare în timp ce se formează un peisaj de iarnă în multe regiuni.

În sud-estul țării, mai multe județe se pregătesc să facă față unui cod portocaliu de viscol care intră în vigoare la ora 02:00. Vântul puternic, cu viteze ce pot atinge 110 km/h în zonele montane înalte, va fi însoțit de ninsori abundente și un strat de zăpadă consistent, care, în unele locuri, a atins deja 30 de centimetri.

Iubitorii sporturilor de iarnă primesc cu bucurie vestea, iar peisajul alb și înzăpezit creează condiții ideale pentru activitățile de iarnă. Stațiunile de schi, cum ar fi Rânca și Voineasa, se pregătesc să își deschidă pârtiile pentru turiști, promițând momente de distracție în zăpadă proaspăt căzută.

Autoritățile locale și drumarii au intervenit în timp util pentru a gestiona condițiile dificile de iarnă. Utilaje de deszăpezire și material antiderapant au fost folosite pentru a menține drumurile practicabile, asigurând că circulația se poate desfășura în siguranță.

Avertisment din partea meteorologilor

Meteorologii avertizează că ninsorile și condițiile de vânt se vor menține în următoarele zile, iar temperaturile vor continua să scadă. Persoanele din aceste regiuni sunt sfătuite să fie precaute, să evite călătoriile neesențiale și să se informeze constant cu privire la evoluția condițiilor meteorologice.

În concluzie, se pare că iarna și-a făcut simțită prezența în mai multe regiuni ale țării, aducând cu ea atât bucuria sporturilor de iarnă, cât și provocările asociate cu condițiile meteo dificile.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: