Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Cea mai veche icoană din lume ajunge în România! Mii de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

FOTO Cea mai veche icoană din lume ajunge în România! Mii de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

GALERIE FOTO (2) Sursa foto: Libertatea

Cea mai veche icoană din lume ajunge în România! Un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, precum și Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela”, vor fi aduse în țara noastră spre închinare la hramul de primăvară al Mănăstirii Pantocrator din județul Teleorman. La mănăstire va avea loc un program liturgic special în perioada 6-10 mai.

Cea mai veche icoană din lume ajunge în România

Cea mai veche icoană din lume împreună cu Moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, vin la Mănăstirea Pantocrator, din judeţul Teleorman, din țara noastră. Mii de pelerini, credincioși sunt așteptați pentru a se închina. Începând de astăzi până pe data de 10 mai vor fi organizate mai multe slujbe. 

Sfintele Moaște împreună cu Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela”, care potrivit tradiției „este una dintre icoanele pictate de Sfântul Evanghelist Luca, vor fi aduse vineri din Grecia la așezământul monahal de o delegație a Mitropoliei de Veria, condusă de IPS Pantelimon”, relatează Antena 3. 

Astăzi, în jurul orei 17:00, va ajunge pe teritoriul țării noastre ,cea mai veche icoană din lume care redă cel mai bine chipul Maicii Domnului.

Specialiștii susțin că icoana are în jur de 2.000 de ani şi a fost realizată pe când cea care l-a născut pe Iisus Hristos încă era în viață.

Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

Este a doua oară când icoana este scoasă din Grecia

„Această icoană este foarte venerată de întreaga creştinătate ortodoxă. Nu a mai ieşit din Grecia decât o singură dată, cu ani de zile în urmă, când a fost dusă într-un pelerinaj în Rusia.”, a declarat stareţul mănăstirii, Sebastian Serdaru, pentru Antena 3.   

„Credincioșii se vor putea închina și la racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, aflată în patrimoniul Mănăstirii Pantocrator.

Duminica Mironosițelor este hramul de primăvară al Mănăstirii Pantocrator”, mai susține sursa.

Programul Slujbelor din perioada 06-10 mai

Vineri 06 mai: 

Ora 17:00 întâmpinarea Icoanei Maicii Domnului pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca si a moaștelor Sfântului Ierarh Luca al Crimeei ce vor fi aduse din Grecia de o delegație a Sfintei Mitropolii de Veria condusă de ÎPS Pantelimon-Mitropolit de Veria ,

Ora 17: 30 Slujba Vecerniei

Ora 21: 00 Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Sfântului Luca al Crimeei

Ora 00: 00 Sfânta Liturghie Arhierească

Sâmbăta 07 mai:

Ora 8 30 Acatistul Sfântului Luca al Crimeei și Sfânta Liturghie

Ora 17:00 Vecernia cu Litie

Ora 21:00 Paraclisul Sfintei Maria Magdalena

Duminică 08 mai: 

Ora 8:15 Acatistul Sfintelor Femei Mironosițe

Ora 8:45 Întâmpinarea Ierarhilor

Ora 9:00 Sfânta Liturghie Arhierească

Ora 17:00 Vecernia

Ora 21:00 Paraclisul Maicii Domnului

Luni 09 mai: 

Ora 8 30 Acatistul Sf. Maria Magdalena si Sfânta Liturghie

Ora 17:00 Vecernia

Ora 21:00 Paraclisul Maicii Domnului”, anunță sursa. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: