Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei e dat în urmărire generală și se speculează că ar fi în Austria la fiul său

FOTO Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei e dat în urmărire generală și se speculează că ar fi în Austria la fiul său

GALERIE FOTO (2)

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei și manager al Spitalului Universitar, a fost condamnat, pe 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, verdictul Curții de Apel București fiind unul definitiv. Oprescu a fost dat în urmărire generală, pentru că nu a fost găsit la domiciliu. În presă s-a speculat că Sorin Oprescu ar fi în Austria. Fiul lui acestuia, Mircea Oprescu și soția sa locuiesc într-un cartier select din Viena.

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului și manager al Spitalului Universitar, a fost condamnat, pe 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, verdictul Curții de Apel București fiind unul definitiv. Oprescu a fost dat în urmărire generală, pentru că nu a fost găsit la domiciliul din București.

Sorin Oprescu a fost acuzat de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în varianta agravată. Aceștia au arătat că, în septembrie 2015, Oprescu a primit 25.000 de euro de la Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor. Ulterior, rechizitoriul DNA a arătat că banii proveneau din acte de corupție.

DNA: Sorin Oprescu a preferat să controleze corupția, în loc să o combată

Judecătoarele opiniei majoritare, Daniela Panioglu şi Claudia Jderu, au explicat că, în loc să combată corupţia, fostul primar a preferat să o controleze şi să împartă mita cu corupţii de sub nivelul lui.

Instanța a mai decis confiscarea sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro de la Sorin Oprescu, precum și confiscarea extinsă a vilei situate în Bucureşti, pe strada Herăstrău. Mai mult, a fost menținut sechestrul asigurator asupra unei vile din Ciolpani a lui Sorin Oprescu, a cărei suprafață este de 526 metri pătrați, fiind construită pe un teren de 895 metri pătrați.

Se află sau nu Sorin Oprescu în Austria, la fiul său

O altă variantă, susținută de sursele jurnaliștilor de la Antena 3, susține că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară în urmă cu o lună și că s-ar afla la fiul său, Mircea, în Austria. Aceleași surse au dezvăluit că Sorin Oprescu s-ar fi pensionat recent de la Spitalul Universitar, al cărui manager a fost în perioada 1994-2005.

Sorin Oprescu a fost căsătorit, între 1971 și 1988, cu Simona Fica, un reputat medic endocrinolog, cei doi având un fiu, Mircea, care este singurul moștenitor al lui Oprescu. Mircea este căsătorit cu Ilinca, iar numele celor doi au apărut acum câțiva ani în contextul prezenței lor în acționariatul unor firme care au câștigat mai multe contracte cu spitalele de stat.

Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu

De câțiva ani, Mircea Oprescu, fiul lui Sorin Oprescu și Ilinca Oprescu s-au stabilit la Viena. În 2016, în presă s-a dezvăluit că soții Oprescu ar deține o clinică medicală în capitala Austriei și că ar fi proprietarii unei vile din centrul Vienei, evaluată pe site-urile de imobiliare la aproximativ 7 milioane de euro. Potrivit FANATIK, adresa din Viena a Ilincăi Oprescu se află în nordul capitalei Austriei.

sursa foto: FANATIK

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: