Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Piton lung de un metru într-un parc plin cu copii din Cluj 

FOTO Piton lung de un metru într-un parc plin cu copii din Cluj 

GALERIE FOTO (2)

Un bărbat din Cluj s-a panicat foarte tare atunci când într-un parc a dat peste un piton lung de aproape un metru. 

Piton lung de un metru într-un parc plin din Cluj 

Bărbatul a postat pe Facebook imagini cu pitonul și a povestit că a sunat la 112 ca să ceară autorităților să intervină. Acesta a mai mărturisit că specia respectivă este destul de blândă și și-a permis să se apropie de el. Clujeanul nu era singur, era împreună cu băieţelul său în momentul în care a observat în iarbă pitonul.

„Vă rog să aveți grijă dacă ieșiți la plimbare în zona Făget. Un piton de aproximativ un metru se bucură de razele soarelui. Specia aceasta este foarte blândă și neveninoasă motiv pentru care mi-am permis să mă apropii puțin mai mult, dar alte persoane sunt sigur că s-ar speria groaznic.

Am sunat la 112 pentru să vină să-l ridice cineva, am așteptat în zonă 10 minute, am mai făcut un apel, am mai așteptat un sfert de oră, dar între timp am plecat. Nu puteam sta să păzesc șarpele la infinit. Nu știu dacă este singurul sau mai sunt și alții”, a declarat bărbatul, conform știri de Cluj.

Sursa foto: RomâniaTV

Cum recunoşti şerpii veninoşi

„ În România există o regulă de aur, care este valabilă în toată Europa. Șerpii neveninoși au pupilele ochilor rotunde, iar serpii veninosi au pupilele eliptice. Adică de forma unei elipse. Mai popular, ca și ochii de pisică. Singura excepție este boa de nisip – șarpe neveninos cu pupila eliptică,” potrivit „aventurainromania.ro”, relatează „romaniatv.net”.

Ce mănâncă pitonul Pitonii

„Pitonii mici, cum ar fi pitonul furnicilor, mănâncă mai ales rozătoare, șopârle și păsări mici. Pitonii mai mari mănâncă mamifere mari precum maimuțele, ulabii, antilopa și porcii. Potrivit Grădinii Zoologice din San Diego, un piton de stâncă a fost găsit odată cu un mic leopard în stomac”, relatează Libertatea

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: