Redactia.ro
Home » Știri » FPIOR obține promisiunea ANPC de a prelungi termenul de aplicare a noilor măsuri privind meniul restaurantelor

FPIOR obține promisiunea ANPC de a prelungi termenul de aplicare a noilor măsuri privind meniul restaurantelor

GALERIE FOTO (2)

Specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), prin Ordinul nr.201/2022, au decis introducerea unor măsuri de detaliere pe meniu a ingredientelor folosite în preparatele din restaurant.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România a purtat discuții extinse cu ANPC pe tema implementării noilor cerințe privind meniurile restaurantelor și a obținut sprijinul instituției în implementarea noilor măsuri, precum și prelungirea termenului de aplicare. Prelungirea termenului de implementare a noilor măsuri oferă răgaz jucătorilor din industrie atât pentru a discuta anumite puncte și a clarifica eventuale nelămuriri, precum și pentru a pune în aplicare noile meniuri.

„Activitatea noastră se vede! Mulțumim pentru înțelegerea și sprijinul ANPC în implementarea măsurilor de bună practică în industria noastră. Prin negocierea demarată în 08.11.2022, la întâlnirea cu conducerea ANPC, am obținut promisiunea prelungirii termenului de aplicare a noilor măsuri până în martie 2023.”, a menționat Călin Cozma, Președinte Executiv FPIOR.

Unităţile cu vânzare directă şi/sau la distanţă, cărora li se aplică prevederile Ordinului nr.201/2022 sunt: restaurante, braserii, pizzerii, berării, baruri, cafenele, fast-food inclusiv drive-in, unităţi tip bufet, rotiserii, unităţi cofetărie, patiserie, ceainării, terase/grădini de vară, unităţi pentru organizare evenimente.

Potrivit ANPC, prin acest Ordin se va indica, pe meniurile din restaurant, cantitatea ingredientelor compuse constituente ale unui fel de mâncare; aditivii se înscriu în lista ingredientelor cu denumirea categoriei, urmată de codul de numeric UE sau denumirea specifică. De asemenea, conform ordinului menţionat, trebuie indicată declaraţia nutriţională, care trebuie să cuprindă elemente precum: valoarea nutriţională exprimată în Kj şi kcal, cantităţile de grăsimi exprimate în grame, de acizi graşi saturaţi exprimată în grame, de zaharuri exprimată în grame şi de sare exprimată în grame.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității reprezintă interesele unui număr operatori din industria ospitalității din toată țara. FPIOR este dedicată creării unei comunități de profesioniști care să găseașcă și să implementeze cele mai bune soluții pentru industria ospitalității, nu doar apărându-i interesele în discuțiile cu autoritățile, dar și creând noi oportunități și platforme pentru ca jucătorii din industrie să fie mai eficienți și să ofere produse și servicii de cea mai înaltă calitate utilizatorului final.

Membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității sunt patronatele locale HORETIM Timișoara, Organizația patronală Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanța, Asociația Horeca Oltenia, Asociația HoReCa Bacău, Asociația Patronală Horeca Argeș, Asociația Ospitalității Bihor, Hore Ca’N Maramu (Maramureș), Asociația HORECA Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni, Asociația Patronală Costinești, Asociația Patronală Eforia Turistică, Asociația Patronală a Turismului din Delta Dunării, Asociația Patronală a Operatorilor de Plaje Mamaia Nord-Năvodari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini