Redactia.ro
Home » Știri » Frații care merg pe jos la școală, prin pădure și prin frig. Bogdan și Alexandru nu-și doresc decât să fie sănătoși

Frații care merg pe jos la școală, prin pădure și prin frig. Bogdan și Alexandru nu-și doresc decât să fie sănătoși

GALERIE FOTO (2) Frații care merg pe jos la școală, prin pădure și prin frig. Bogdan și Alexandru nu-și doresc decât să fie sănătoși

Iată povestea unor frați care merg pe jos la școală, prin pădure și prin frig. În ciuda tuturor greutăților, Bogdan și Alexandru nu-și doresc decât să fie sănătoși.

Frații care merg pe jos la școală, prin pădure și prin frig. Bogdan și Alexandru nu-și doresc decât să fie sănătoși

Bogdan și Alexandru merg zilnic kilometri întregi pentru a ajunge la școală. Se trezesc la ora 4:30 și pornesc prin pădure, pe o distanță de 5 kilometri. Oricât de palpitant ar suna asta pentru un copil, poate fi și periculos. Urletele șacalilor sunt deja familiare și nu le provoacă teamă, însă.

„Mă trezesc la 4.30 și mă îmbrac, apoi merg către școală. Pe aici prin pădure mă simt ca acasă. Se mai aud șacalii dar nu mă simt nici cum, sunt precum câinii! De multe ori, învățam printre copaci, dimineața înainte de cursuri!”, a spus Bogdan.

O distanță de câțiva kilometri au de făcut și până la primul magazin, de unde pot lua apă.

„Suntem departe de orice! Magazinul îl avem la 4 km, școala la 5 și când vrem apă trebuie să mergem mult. Luăm roaba de coarne și ținem cărarea asta până la prima fântână. Nici nu știm cât este până acolo, dar durerea este mare! Trebuie să ne facem baie și să spălăm hainele, farfuriile! Apa de sus… ne ajută mult, punem bidoane… și așteptăm…”, a mai povestit băiatul.

Au fost și zile cumplite. De pildă, ziua când Alexandru a trecut printr-o criză epileptică, iar Bogdan a trebuit să-l care în spate prin pădure 15 kilometri pentru a primi ajutor.

„M-am speriat foarte rău, am crezut că nu mai ajungem, se simțea amețit! Dacă avem sănătate, cei 10 – 15 km par nimic în comparație cu altceva!”, a mai spus Bogdan.

Cazul fraților a fost descoperit de Asociația Povestea Mea. Asemenea lui Bogdan și Alexandru trăiesc și alte 160 de familii, rupte de civilizație. Asociația a demarat un proiect pentru a veni în ajutorul comunității. Oricine poate ajuta și dona. Mai multe informații despre felul în care se poate ajuta se găsesc pe pagina de Facebook a Asociației Poveste Mea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: