Redactia.ro
Home » Stil de viață » Fructul de 70 de bani care înlocuieşte cafeaua și ține doctorul departe

Fructul de 70 de bani care înlocuieşte cafeaua și ține doctorul departe

Zicala „un măr pe zi ține doctorul departe” există de ceva vreme. Dar se pare că societatea a evoluat și a ajuns să bea în schimb o ceașcă de cafea în fiecare zi sau, mai realist, în jur de trei. Așadar, care sunt mai exact avantajele și dezavantajele de a bea o ceașcă de cafea pe zi, spre deosebire de un măr?

Fructul care înlocuieşte cafeaua

În locul cafelei de dimineaţă, puteți opta pentru un fruct. Mărul este cel care poate înlocune trezeşte şi ne energizează mai bine decât o cafea, spun medicii:

„Știați că

Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. 

Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, relatează Antena 3. 

Merele, sănătate curată

Nu numai că un măr pe zi ține doctorul departe, dar acestea pot ajuta și la îmbunătățirea respirației. Merele conțin o cantitate mare de vitamine, fitonutrienți, antioxidanți și fibre, care mențin organismul în funcțiune. Un măr mediu are aproximativ 90 de calorii, ceea ce reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga substanță la micul dejun sau la masa de dinaintea antrenamentului. Merele nu conțin cofeină, dar în schimb au aproximativ 13 grame de zahăr natural. Aceste zaharuri provoacă un răspuns similar cu cel al cofeinei, deoarece vitaminele din măr sunt eliberate lent în tot corpul, făcându-vă să vă simțiți mai treaz. Spre deosebire de cofeină, nu există șocuri, schimbări de dispoziție, anxietate, nervozitate sau temuta cădere. O mare parte din creșterea de energie se datorează glucozei naturale din fruct, care este digerată și hrănește celulele organismului. Sentimentul de a fi treaz durează cam atât timp cât îi ia organismului să metabolizeze mărul, iar ciclul de energie reflectă cel al unei curbe în formă de clopot, în loc de o piramidă, precum cofeina.

Sursa foto: romaniatv.net
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: