Redactia.ro
Home » Homepage » Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: sicriul suveranei a fost dus la Westminster Hall

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: sicriul suveranei a fost dus la Westminster Hall

GALERIE FOTO (31) Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: sicriul suveranei este dus la Westminster Hall. Regele Charles

Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a a fost transportat astăzi, 14 septembrie 2022, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.Regele Charles al III-lea şi fiii săi, Prințul William și Prințul Harry, și nu numai ei, merg pe jos în această procesiune. Iată imaginile cu aceste momente atât de grele.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: sicriul suveranei a fost dus la Westminster Hall

Update 15.25 Regele Charles al III-lea și Camilla, Regina consoartă, părăsesc Westminster Hall, după încheierea ceremoniei religioase. Primul care a intrat în mașină a fost Regele, iar apoi, soția acestuia.

Foto: captură BBC

Update 15:11 Arhiepiscopul de Canterbury a început să citească rugăciunile dedicate Reginei.

Arhiepiscopul de Canterbury a început să citească rugăciunile dedicate Reginei. Foto: captură BBC
Foto: captură BBC
Foto: Getty Images
Foto: Getty
Foto: captură BBC

Kate Middleton, Prințesa de Wales, a purtat cu această ocazie o broșă în formă de frunză cu perle și diamante. În timp ce originea acestei bijuterii este necunoscută, se știe că piesa face parte din vistieria regală și că Regina Elisabeta a II-a a purtat-o ultima dată într-o vizită de stat în Coreea de Sud, în 1999. Anterior, Catherine Middleton a mai purtat-o de două ori, pentru a marca diverse evenimente sobre.

Update 15:03 Sicriul a ajuns la Westminster Hall. Opt soldați tineri duc pe umeri acest sicriu.

Foto: captură BBC
Foto: captură BBC
Regele și Regina Consortă în Westminster Hall. Foto: Getty

Update 14.42 Prințul Harry nu poartă uniforma militară așa cum și-ar fi dorit. Spre deosebire de ceilalți membri de familie, nu are voie să îmbrace uniforma militară. Ce i s-a permis, în schimb, este să poarte o redingotă.

Prințul Harry și-a pierdut titlurile militare când a renunțat la atribuțiile regale, împreună cu soția sa, Meghan Markle. Drept urmare, deși a servit armata britanică în Afganistan timp de 10 ani, efectuând două misiuni, el nu a îmbrăcat uniforma militară la înmormântarea bunicului său, Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, și nu o îmbracă nici acum, la înmormântare sau la evenimentele premergătoare înmormântării.

Foto: Daily Mail
Foto: The Royal Family / captură Youtube
Foto: Getty Images

UPDATE 14.22 Procesiunea a început la ora locală stabilită, 14.22 fix. Sicriul Reginei Elisabeta a II-a este scos din Palatul Buckingham. După o noapte în care a stat acolo, este dus la Westminster Hall.

Foto: captură BBC
Foto: BBC
Foto: BBC
Foto: BBC
Foto: BBC
Foto: BBC

Regele Charles al III-lea şi fiii săi, Prințul William și Prințul Harry, împreună cu Prinţul Andrew, Prinţesa Anne şi Prinţul Edward merg pe jos în urma cortegiului.

Foto: BBC
Foto: BBC

Din acest cortegiu funerar mai fac parte și Camilla, Regina consoartă, Kate Middleton, Prinţesă de Wales, şi Sophie, Contesă de Wessex, precum şi Meghan Markle, Ducesa de Sussex. Spre deosebire de Regele Charles al III-lea și copiii acestuia, ele au mers cu mașinile în această procesiune.

Camilla, Regina consoartă, a fost în aceeași mașină cu Prințesa de Wales, în timp ce Meghan Markle a fost în același autoturism cu Sophie, Contesă de Wessex.

Camilla, Regina consoartă, a fost în aceeași mașină cu Prințesa de Wales. Foto: Getty Images

Toate sunt îmbrăcate în negru. Kate Middleton a purtat o pălărie de tip fascinator, cu voaletă, Meghan Markle a avut o tocă pillbox din fetru negru cu fundă și voaletă, iar Camilla, Regina-consoartă, o pălărie cu calotă înaltă.

Camilla, Regina consoartă, și Kate Middleton, Prinţesă de Wales, fotografiate în aceeași mașină

Meghan Markle a fost în același autoturism cu Sophie, Contesă de Wessex. Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Sicriul este împodobit cu Coroana Imperială. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormântată purtând doar două bijuterii cu valoare sentimentală, susțin experții, deși colecția sa personală de bijuterii este de-a dreptul impresionantă.

Foto: Getty Images

Update 14.00 În jurul orei 14:00, au fost trase salve de tun.

Foto: The Royal Family / Youtube
Foto: BBC
Mulțimi de oameni așteaptă să vadă procesiunea de astăzi. Foto: BBC
Palatul Buckingham. Foto: BBC

Traseul. Oamenii pot vedea, în timpul procesiunii, cum cortegiul se deplasează prin centrul Londrei – de-a lungul Queen’s Gardens, The Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard.

La Westminster Hall, sicriul este așezat pe o platformă și va începe o slujbă de aproximativ 20 de minute, ținută de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. Apoi, sala este deschisă publicului larg.

Sicriul rămâne la Westminster Hall timp de patru zile, până luni, 19 septembrie 2022, când Regina va fi înmormântată. În tot acest timp, 24 de ore din 24, oameni din toate colțurile lumii pot aduce omagii, până luni, la ora locală 06.30. Se vor forma, cel mai probabil, cozi foarte lungi, de până la 8 km, chiar și pe timpul nopții. Cei care vor veni să-și ia rămas bun de la Regină vor primi brăţări colorate şi numerotate, care le vor arăta locul lor în coadă şi care le vor permite să iasă de acolo pentru a folosi toaletele sau pentru a lua alimente.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: sicriul suveranei este dus la Westminster Hall. Regele Charles
Foto: colaj eXtra.cz
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: