Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna face ravagii în Europa și se îndreaptă către România! Anunțul directorului ANM 

Furtuna face ravagii în Europa și se îndreaptă către România! Anunțul directorului ANM 

Avertizare meteo ANM: Zece județe din România sub cod galben de vreme rea și vânt puternic

Furtuna face ravagii în Europa și se îndreaptă către România! Iată anunțul directorului ANM!

Furtuna face ravagii în Europa și se îndreaptă către România

După o perioadă de caniculă și temperaturi în creștere, România se pregătește să facă față unei furtuni care a provocat deja distrugeri în vestul și centrul Europei. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a furnizat o prognoză actualizată pentru țară, care arată că vremea capricioasă va afecta și teritoriul românesc.

Valori extreme de temperatură

Înainte de sosirea furtunii, România a fost martora unor valori termice extreme. „Şi mâine o vreme caldă. De altfel, și la această oră consemnăm 34° în sudul extrem, dar și în partea de vest, la Sânnicolau-Mare, 33° în Capitală,” a declarat Elena Mateescu.

Mâine, temperaturile se vor apropia și chiar vor atinge pragul de caniculă, atingând 35°, posibil și în Capitală. Cu toate acestea, în paralel, regiunile intracarpatice se vor confrunta cu fenomene de instabilitate, inclusiv ploi torențiale. Aceste ploi pot aduce cantități semnificative de apă într-un timp scurt, în intervalul de 20-30 litri pe metru pătrat.

Intensificări ale vântului și grindină

Furtuna nu va aduce doar ploi abundente, ci și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 50-60 km/h. De asemenea, există riscul de grindină, în special în regiunile de vest, nord-vest, nord-centru și în zonele de munte.

Extinderea instabilității meteorologice

Prognoza meteo indică că fenomenele de instabilitate se vor menține și vineri, afectând chiar și partea de sud-sud-est a țării. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne ridicate în unele regiuni, apropiindu-se de 30°. Duminică, valorile termice vor fi, de asemenea, apropiate de 28°, ceea ce reprezintă normele termice pentru această perioadă din calendar.

Elena Mateescu, directorul ANM, a subliniat că această perioadă meteorologică păstrează caracteristicile verii, în ciuda avansării în luna septembrie. „Așadar, în continuare, vremea pentru luna septembrie din punct de vedere termic, rămâne mai degrabă o vreme de vară,” a afirmat Mateescu într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: