Redactia.ro
Home » Homepage » Furtuni și ploi în toată România. Gradele scad drastic în termometre

Furtuni și ploi în toată România. Gradele scad drastic în termometre

Vremea în România.

Meteorologii anunță o schimbare dramatică a vremii în România, cauzată de Furtuna Renata, un front atmosferic puternic care afectează deja mai multe țări din Europa. După o perioadă de căldură neobișnuită pentru mijlocul lunii aprilie, cu temperaturi record care au depășit 30 de grade Celsius, România se pregătește acum pentru o răcire bruscă și condiții meteo extreme.

În dimineața zilei de 15 aprilie 2024, România a înregistrat cea mai călduroasă zi de aprilie din istoria măsurătorilor meteo. Mercurul din termometre a urcat până la 33.7 grade Celsius în Bechet, iar în Capitală s-au înregistrat peste 31 de grade. Cu toate acestea, această „vară” neobișnuită de scurtă va fi înlocuită rapid de efectele Furtunii Renata.

Impactul Furtunii Renata în România

Renata, caracterizată printr-un front de aer rece, vine cu ploi torențiale, vijelii și scăderi dramatice ale temperaturilor. „De marți noapte și miercuri, temperaturile vor scădea dramatic, ajungând în unele locuri la 9-10 grade, față de 30 de grade cât se înregistrau anterior,” explică Sorana Ișoiu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Minimele nocturne vor scădea și ele, ajungând în depresiuni la doar 1-2 grade Celsius.

Confruntarea dintre masa de aer tropical și cea rece adusă de Renata va genera condiții favorabile pentru fenomene meteo violente. „Vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vântul va putea avea și aspecte de vijelie, mai ales în centrul, nordul și estul țării”, adaugă Ișoiu.

Perspective pe termen scurt

În ciuda intensității sale, efectele Furtunii Renata vor fi de scurtă durată. Meteorologii prognozează că, începând cu săptămâna viitoare, temperaturile vor începe să crească treptat, revenind la normele climatice pentru această perioadă. De 1 Mai, se estimează temperaturi mai moderate, în jurul a 20 de grade Celsius, sub media normală pentru această dată.

Astfel, după un început de săptămână cu condiții meteo severe, se așteaptă o îmbunătățire graduală a vremii, permitând românilor să se bucure de temperaturi mai blânde și condiții meteo mai stabile. Această schimbare radicală a vremii este un memento al dinamicii climatice și a necesității de a fi întotdeauna pregătiți pentru surprizele naturii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: