Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024. Marcel Ciolacu, anunțul care aruncă scena politică în aer

Gabriela Firea, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024. Marcel Ciolacu, anunțul care aruncă scena politică în aer

alegerile prezidențiale

Mai sunt 4 ani până la alegerile prezidențiale din 2024, însă liderii politici pregătesc din timp terenul. Primul politician care și-a anunțat candidatura este Victor Ponta, președintele Pro România.

După eșecul rușinos al Vioricăi Dăncilă, candidatul din partea PSD, la alegerile prezidențiale din 2019, social-democrați suflă și în iaurt. Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu pregătește o nouă alianță electorală. Va fi o alianță, spune câteva surse politice, cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.

PSD ia în calcul o alianță pentru alegerile prezidențiale

Dacă va fi așa, peste 4 ani, fostul premier va intra în cursa pentru Cotroceni susținut de fostul lui partid. În 2014, Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale în fața actualului președinte Klaus Iohannis. Deși candidatul trebuie să fie stabilit în interiorul alianței.

„Este unul din punctele pe care le discutăm. Mi-a şi răspuns că şi-a anunţat candidatura pe preşedinţia România din postura de preşedinte al Pro România. Dacă vom face parte dintr-o alinţă, atunci va fi decizia alianţei“, a punctat social-democratul.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre o alianță cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce deputații ALDE s-au afiliat miercuri grupului PSD, potrivit Digi24.ro.

De ce mizează PSD pe Gabriela Firea la alegerile prezidențiale

Întrebat despre intenția anunțată de Victor Ponta de a candida la alegerile prezidențiale din 2024, Marcel Ciolacu a spus că „este unul din punctele pe care le discutăm”, însă „cel mai bun candidat la prezidențiale, din punctul de vedere al PSD, este doamna Gabriela Firea”.

„În acest moment cred că cel mai bun candidat, din punct de vedere al PSD, pentru această atât de înaltă funcţie de departe este doamna Gabriela Firea“, a declarat interimarul de la șefia partidului.

Întrebat de ce nu candidează el însuși la prezidențiale, Ciolacu a evitat să dea un răspuns. Trebuie menționat că Gabriela Firea, în vârstă de 47 de ani, ocupă funcția de Primar general al Municipiului București. Ea a fost aleasă la alegerile din 5 iunie 2016.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: